Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı AKP’li Muammer Yanık, kendisini görünce ayağa kalkmayan personelinin üzerine küfürler sarf ederek yürüdü ve boğazına sarıldı. Edinilen bilgilere göre, Başkan Muammer Yanık yakıt almak için benzinliğe geldiği sırada belediyenin itfaiye biriminde çalışan ve izinli olan Hikmet Başpınar’ı gördü. AKP’li Başkan, kendisini görünce ayağa kalkmaması nedeniyle Başpınar’a tepki gösterdi.

Yeniçağ‘dan Fatih Ergin‘in haberine göre; Yanık, yaşanan tartışma sırasında belediye personeli Başpınar’ın üzerine yürüdü. Araya benzinlik çalışanları girerken, yaşananları benzinliğe ait kamera kaydetti.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI’NI SÜRMÜŞTÜ

AKP’li Başkan Yanık, belediye çalışanı olan Bozkurt Ülkü Ocakları Başkanı’nı da temizlik işlerine sürmüşü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın ise, AKP’li belediye başkanlarına sert tepki göstererek, “Bozkurt ve İnebolu Belediye Başkanlarını uyarmak istiyorum. Sadece iki isim söyleyeceğim. Ocak başkanlarımızı çöp toplamaya verdiler. Bakın bunun bizde farklı bir anlamı var. Cumhur İttifakı diyoruz hatır onun hatırı, bizim asabımızı bozmayın. Ben sizi uyardım, beni böyle konuşmak zorunda bırakmayın. Tamam, yerini değiştirebilirsin ama ocak başkanımızı çöpe veremezsin. Bu hatadan dönün. Gerekirse bunu Ankara’ya taşırım. Bakın bunun karşılığında vereceğimiz cevap çok ağır olur kaldıramazsınız. Son bir şey söyleyeceğim bu konuda, dalımızı kıranın ağacını kökünden söker atarız” ifadelerini kullanmıştı.

BELEDİYE TEKZİP ETTİ

Bozkurt Belediyesi, söz konusu olayla ilgili Cevap ve Düzeltme metni gönderdi. Söz konusu metin şu şekilde: