Koronavirüsüne yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryenle alınan hemşire Dilek Akçabelen’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışıyordu.

Covid-19 salgını başladığında 34 haftalık hamile olan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince hastaneye yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryenle bebeği alındı. 2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne ve babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda gördü.

Durumu hızla kötüleşen Dilek hemşire, doğumundan sonraki gün yoğun bakıma kaldırıldı. Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı.

Tüm aramalara rağmen uygun donör bulunamayan ve durumu kötüleşen Dilek hemşirenin hayatını kaybettiği öğrenildi. Akçabelen’in Zonguldak’ta toprağa verileceği kaydedildi.