Geçtiğimiz gün, Koçarlı Belediyesi’nin AK Parti’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan, partisinin İlçe Başkanı İlyas Arslan ve Kadın Kolları Başkanı Yasemin Uygun’un Genel Merkez tarafından gönderilen 250 TL’lik yardım çeklerini kendi yakınlarına dağıttığını iddia etmişti. Kendi partisinin İlçe Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı’nı hırsızlıkla suçlayan Nedim Kaplan’ın açıklamalarını AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen net bir dille yalanlamıştı.

Disiplin süreci işletilebilir

Basın mensuplarına partisinin İlçe Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı hakkında çok ağır suçlamalarda bulunan AK Parti’li Nedim Kaplan hakkında disiplin sürecinin işletilebileceği söyleniyor.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın AK Parti tüzüğünde yer alan 117.7 - (Ek: 05.05.2002 günlü KKK. m.9) göre partiden kesin olarak ihraç edilmesi gerekiyor. AK Parti tüzüğünde, ‘Partiden ve Gruptan Kesin İhraç Cezası ve Bu Cezayı Gerektiren Haller’ bölümünde “Parti Yöneticileri, Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak” maddesi bulunuyor.

‘AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen milletvekilleriyle görüşüyor’

Öte yandan, AK Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın açıklamalarından sonra disiplin sürecini işletmek için Aydın Milletvekilleri ile diyalog halinde olduğu ifade ediliyor.