Yazılı bir açıklamayla AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’ya yanıt veren Başkan Mersin, “İktidar partisinin Aydın milletvekillerinden “çam devirmesiyle” meşhur olan son devirdiği çam, üstüne yıkılınca altından kalkamamış; şu ‘yerel tv’ kanalına çıkıp, sözüm ona bana cevap yetiştirmeye kalkmış. Her şeyi biliyor, her şeye kafa atıyormuşum, garip gureba imişim. Evet sayın vekil; bak ben sana şimdi neyin ne olduğunu tane tane anlatayım; Bir kere Aydın küçük yer biz de seni ANAP döneminden gayet iyi tanırız” dedi.

AK Parti’li Posacı’yı şehir hastanesi üzerinden eleştiren Polat Bora Mersin, “Ben her şeyi bilmem, ama ben her şeyi konuşmadan evvel uzmanına, bilgi sahibi olanına sorarım, araştırırım. Mesela şu şehir hastanesini Büyükşehir Belediye Meclisi ne zaman onaylamış hemen baktım, sen o ara meclisteydin ama unutmuşsun herhalde, 2015 yılında onaylanmış. 5 yıl olmuş sayın vekil! 5 koca yıl. Her yıl bir kamyon tuğla alsaydınız, kabası biterdi o hastanenin, beceriksizliğinizi saklamanın daha başka yollarını arayın bence siz. Şu şehirde ne siz, ne selefleriniz, ne de hükümetiniz taş üstüne taş koyamadınız. Aynı 3-4 sözde projenizi, falım sakızı gibi 20 yıldır çiğniyorsunuz” dedi.

“Gelelim size göre garip gureba oluşuma”

AK Parti’li Posacı’nın ‘garip gureba’ ifadelerine de yanıt veren CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “Ha bir de ben her şeye kafa atmam Bay Vekil!.. Ben vatandaşına hizmet etmek için oy isteyen, bir makama gelen, sonra vatandaşına bir toplu iğne başı kadar hizmet vermeyenden, hesap sorarım. Eleştiririm, “bu makamlarda boşuna oturmuyorsunuz çalışmayacaksanız bu mevkileri işgal etmeyin” derim. Gelelim size göre garip gureba oluşuma. Evet bu tespitiniz şimdiye kadar müşahede ettiğim tek doğru tespitiniz. Ama Allah’a bin şükür, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bin şükran ki, bir garip dahi sizin bütün yanlışlarınız için, yüzlerce kez değiştirdiniz kanunlara rağmen, Cumhuriyet rejiminde hesap sorabiliyor. Yanlışlarınızı haykırabiliyor. Bir de bu açıdan bakmayı deneyin” dedi.

“Bu teknik kapasiteyle sizi Büyükşehir’e stajyer olarak bile almazlar”

AK Parti’li Posacı’yı belediye başkanlığı yaptığı dönem ile eleştiren Başkan Mersin, “Gelelim sizin kendi belediye başkanlığınızla, Büyükşehir’i karşılaştırma komikliğinize. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Bu teknik kapasitenizle sizi Büyükşehir’e stajyer olarak bile almazlar. Tüm iktidar vekilleri aklınızı Büyükşehirle yitirmişsiniz. Varsa yoksa Büyükşehir ve Büyükşehir Belediye Başkanı” dedi.

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin açıklamasının devamında, “Korkuyorum bir gün otoyolu, havalimanını da Büyükşehir yaptırmadı diyeceksiniz diye. Size tavsiyem bir derdiniz tasanız varsa gidin anlatın, kapısını çalın Büyükşehir Belediyesinin. Halkın tercihlerine de artık saygı gösterin. Çalışıyor ki oy veriyor millet. Bakın Rıza Bey, Büyükşehir sizin eski beldenizde de tüm il genelinde de binlerce km yol, altyapı yaptı. Kültür merkezleri, spor tesisleri, hizmet binaları, otogarlar yaptı. Katlı kavşaklar hizmete açtı. Lütfen şu hazımsızlığınıza son verin… Siz de vekilliğiniz süresini, selefleriniz gibi Büyükşehir hazımsızlığıyla geçirmeyin. Yapamadığınız otoyolla, şehir hastanesiyle, emniyet binasıyla, PTT binasıyla, menderes nehri taşımasıyla -cek -cak dediğiniz sözde projelerinizle biraz uğraşın. Ha bir de şu DSİ’nin protokollerini dilinize dolamışsınız.  Sayın vekil parasını kim ödüyor bunun? Aydın Büyükşehir Belediyesi. Madem iktidarsınız, madem sözde Aydın sevdalısısınız, Aydın halkından almayın parasını da biz de görelim olur mu? Ez cümle sayın vekil, Aydın halkı lafa değil icraata bakıyor. Söze değil, gözünün gördüğüne bakıyor. Bir tarafa dönüyor devrilmiş çamlar, bir tarafa bakıyor; iş, icraat, hizmet. Dolayısıyla ya siyasette bakış açınızı değiştirin, ya da köşenize çekilip sessizce sürenizin dolmasını bekleyin, sağlıcakla kalın” ifadelerini kullandı.