Başkan Özcan, “Ankara’dan ara sıra Aydına gelen turist ömer lakaplı AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş bulmuş bir mikrofon bin bir gece masalları gibi Sarıçay Barajı ile ilgili başlamış masal anlatmaya. Biz kaç yıldır anlatıyoruz anlamıyorsun, ödenen dekontları gösteriyoruz görmüyorsun, protokol var Aydın Büyükşehir Belediyesi karşılıyor baraj maliyetini diyoruz protokolü tanımıyorsun, ben sana daha nasıl anlatayım bilemiyorum. Ana okulundaki çocuk bunu anlayalı 7 yıl oldu. Çocuk LGS’ye hazırlanıyor ama sen de tık yok. 5 yılda bir gelip 3 ay kalıp Nisan başında biletini alıp Ankara yollarının tutuyorsun en iyi yapabildiğin iş bu” dedi.

“İkizdere Barajı’nda olduğu gibi Sarıçay Barajı’nın da maliyetini Büyükşehir karşılıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve DSİ arasında yapılan protokolü hatırlatan CHP’li Özcan, “Sarıçay Barajı’nın maliyetini, İkizdere Barajı’nda olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi İkizdere Barajı için 58,5 milyon TL para ödedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Sarıçay Barajı için kendi partinin meclis üyelerinin de bulunduğu meclisten yetki alıp DSİ ile ödeme protokolü yaptı. En son korona ile ilgili yasa çıktı. Orda diyor ki belediyeler su temini ile ilgili olarak DSİ ye olan ödemeleri 3 ay ertelendiğini ifade edildi. Sende Meclis’te bu yasa için el kaldırıp kabul ettin. Madem barajları DSİ yapıyor bu yasa neden çıktı. Ey Mustafa sen hangi yasaya el kaldırıp kabul ettiğini de mi bilmiyorsun?” ifadelerini kullandı.

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Her şey açık ve net Sarıçay Barajı’nın bedelini, İkizdere barajında olduğu gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi ödüyor.

Sen şöyle yap; barajların bedelini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden alınmaması için yasa çıkarırsın biz de seni alkışlarız.  

Başka ne diyor “Bay Mustafa”?  Efendim bu Söke’deki karayoluna köprülü kavşak lazım, büyükşehir de sorumluluk karayollarında olmasına rağmen, ben yaparım demiş, ancak karayolları uygun görmemiş.

Ne diyor biliyor musunuz bizim “Bay Mustafa”? Ben karayolları ile görüştüm öyle değilmiş. Şimdi bu halde üç ihtimal ortaya çıkıyor:

1- Ya karayollarında görüştüğünüzü iddia ettiğiniz kişi sizi resmen kandırıyor,

2- Ya siz radyodan aydın halkını kandırdığınızı sanıyorsunuz,

3- Ya da siz hayal dünyanızda yaptığınızı sandığınız bir görüşmeyi aktarıyorsunuz.

İlk iki ihtimal ise gerçekten Aydın adına üzüntü verici.

Ha üçüncü ihtimal ise; evet Aydın adına üzüntü verici ancak sizinse vay halinize... Üst üste kaybettiğiniz seçimler ruh sağlığınızı harap etmiş demektir. Şimdiye kadar hep Aydın halkı için bir şeyler yapmanızı bekledik. Çiftçinin, şoförün, esnafın halini bir görün dedik, milletin cebinde delikli kuruş kalmadı bari vergi yükünü alın sırtından insanların dedik.

Çiftçinin, şoförün mazotundan vergiyi kaldırın dedik, hazır duran havalimanına bir Ankara uçağı indirin, sekizinci kez yapmaya uğraştığınız otoyol ihalesinde imzalayın sözleşmeyi de 100 metre olsun yol yapın dedik, hızlı tren, altın kanal dedik ama tık yok hiçbiri olmadı.

Mustafa Savaş Aydın tarım memleketi diyor. Çiftçi üretilirse zenginleşeceğiz diyor. İnşallah başaracağız diyor. Aslında 17 yılın itirafını yapıyor. Aydın tarım yapılamayan bir kente dönüştü. Mustafa Savaş sürekli tuş olmaktan sırtını yerden kaldıramamaktan çiftçinin halini gördüğü yok.

Sizin bir şey beceremeyeceğinizi ben artık anladım...

Son bir kez bir şey istiyorum sizden sayın vekil...

Sizi iyi görmüyorum...

Ruh haliniz harap olmuş...

Aydın’a bakamadınız, bari kendinize iyi bakın...

Seçimler gelir geçer, kaybetmenin kendiniz için değiştiremeyeceğiniz hayatınızın bir gerçeği olduğunu özümseyin ve bırakın ruhunuz arınsın.

Hayata daha sağlıklı baktığınızı göreceksiniz.