Yazılı bir açıklamayla AK Parti’li Savaş’a yanıt veren Mersin, “Şehrimizin müzmin mağlubu Mustafa Savaş yine sık sık dengesini yitirmesiyle matuf bir yerel TV kanalına çıkmış. ‘’Zürafanın düşkünü, beyaz giyer kış günü ‘’ misali, kendi iktidarının şu şehre çaktığı tek bir çiviyi gündeme getirmeyip, yine büyükşehir ile yatmış büyükşehir ile kalkmış. Mustafa Savaş; senin derdin kazanamadığın ve 100 kere de aday olsan kazanamayacağın, ziyaret bile edemediğin, Büyükşehir Belediyesine beslediğin fitne, fesat ve çekememezlik. Neymiş? Toplanacakmış da belediye yönetmek adına kararlar alacakmış” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın partisinin meclis üyelerine saygısı olmadığını söyleyen CHP’li Mersin, “Bir kere bu adamın kendi partisinin belediye meclis üyelerine en başta saygısı yok. Beyefendi, madem meclise göndereceğiniz bu arkadaşların şehre katkısı olacağına inanmıyordunuz da ne demeye seçtirdiniz? Toplantı mı istiyorsun? Bak Volkswagen Türkiye’de yatırım yapacağını açıkladığında bizim milletvekilimiz ‘gelin bu konuda desteğinizi açıklayın’, ‘bu yatırımın Aydın’a gelmesi için ne yapmamız gerekiyor ise oturup konuşalım’ dediğinde, hepiniz devekuşu misali kafanızı kuma gömdünüz. Neden peki? Sizin gündeminizde Aydın yok da ondan” ifadelerini kullandı.

AK Parti’li Savaş’a maske hatırlatması da yapan CHP’li Mersin, “Sizin gündeminiz 1 liralık maskenin ötesine geçemiyor sayın vekil hatırlatırım. Devr-i iktidarınızda vadettiğiniz yatırımlara bakıyorum da; nedense aklıma artık sadece “La Fontaine’ den Masallar“ geliyor. Adliye masalıyla başlayıp, Denizli otoyoluyla, havalimanıyla, serbest bölgeyle, tarım ihtisas OSB’yle, şehir hastanesiyle devam eden masallar. Ayrıca, DSİ’nin yaptığını iddia ettiğiniz yatırımları neden Aydın halkına ödetiyorsunuz? Madem çok düşünüyorsunuz Aydınlıya ödetmeyin de göreyim! Devr – i iktidarınız yapmaya değil yıkmaya gelmiş, iyi kötü bir PTT binamız vardı… Onu da yıktınız, bakın yaptınız demiyorum, güzelce yıktınız. Hatırlatayım yenisini yapmanız gerekiyordu, unuttunuz galiba. Lafla peynir gemisi yürümüyormuş değil mi? Dilinin kemiği yok; bir ara hızlı trenler, Menderes nehrinde yük taşımacılığı atıp savuruyordun. Çok şey istemiyor bu şehir senden biliyor musun? Öyle icraat fakirisiniz ki milletin beklentilerini düşürdünüz siz. Aydın halkı artık şu elektrik, doğalgaz fiyatlarına, çiftçinin mazotuna yapacağınız küçücük bir indirime bile razı. Ben becerebileceğinize inanmıyorum ya, ha gayret utandır beni Mustafa Savaş!” şeklinde konuştu.