Çin’in Vuhan kentinde çıkan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘pandemi’ ilan edilen koronavirüsle mücadelede tüm kurumlar çeşitli tedbirleri hayata geçirdi.

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde ise koronavirüs tedbirlerinin yeterli olmadığı göze çarptı. Koçarlı’nın AK Parti’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan, pazaryerini ziyaret ederek koronavirüs tedbirlerini denetledi. Koçarlı Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde pazaryerinde bulunan tezgahların birbirine çok yakın olduğu görüldü.

Bazı tezgahlarda bulunan ürünlerin paketlenmemiş olması, bazı satıcıların maskesiz ve eldivensiz olması dikkat çeken olumsuzluklar arasında yer aldı.

Pazaryerinde doluluk oranı çok fazla

Aydın’ın diğer ilçelerinde kurulan pazaryerlerine alanın genişliğine göre vatandaş alınıyor. Kurulan dezenfeksiyon ünitelerinden geçen vatandaşlar pazaryerine sırayla alınıyor. Koçarlı’da ise giriş-çıkışların serbest bırakıldığı pazaryerinde yüzlerce vatandaş alışveriş yaptı.

Salgının yayılımını önlemek için kalabalık oluşmaması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Koçarlı Belediyesi’nin tedbirleri sıkılaştırmasını istedi.

Esnafın ateşi ölçüldü

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın pazaryeri ziyaretinde esnafın ateşi ölçüldü. Esnafın ateşinin ölçülmesinin yerinde bir uygulama olduğunu söyleyen vatandaşlar, aynı uygulamanın pazaryerine gelen vatandaşlar için de yapılmasını istedi.