Yavuz’un aksine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bir karış toprağı değerlendirmemiz lazım’ diyerek Başkan Özlem Çerçioğlu’nun önem verdiği projeyi desteledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele günlerinde de üretimden vazgeçmedi. Belediyenin 6 yıldır uyguladığı Ata Tohumları projesi kapsamında üretilen fideler daha önce olduğu gibi koronavirüs günlerinde evlerinde kalan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Yurttaşlar fideleri evlerinde saksılarda ya da bahçelerde yetiştirerek hem evden çalışma imkânı buluyor hem de yerel üretime katkı sağlıyor.

AK Parti’li Metin Yavuz karşı çıkmıştı

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır sürdürdüğü ve vatandaşları balkonlarında, bahçelerinde, saksılarda üretim yapmasına olanak sağlayan yerli tohum projesini eleştirmişti.

Erdoğan’dan destek geldi

AK Parti’li Metin Yavuz’un aksine projeye destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti MYK toplantısında yaşananları kaleme aldığı yazısında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine’ye ait atıl arazilerin tarıma açılmasına ciddi destek veriyor. AK Parti MYK toplantısında “Evinizin önünde küçük bahçeleriniz varsa onları ekin. Bir karış toprağı değerlendirmemiz lazım” demiş” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın yaptığı tarım vurgusuyla beraber Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır sürdürdüğü ve vatandaşların üretime katkı sağladığı Ata Tohumları projesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Başkan Çerçioğlu 2020 yılında 3 Milyon fide dağıtımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.