İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'na yönelik kumpas görüntüleri ile ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi Mersin'in Erdemli ilçesinde adliyeye çıkarıldı.

Söz konusu görüntülerin sosyal medya ve daha sonra da basın yayın organlarında yayınlanmasının ardından İBB Başkanı İmamoğlu ile AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik'in şikayeti üzerine Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamaları tamamlanan 4 kişi, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla Erdemli Adliyesi'ne çıkarıldı. Buradan da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Mahmut Dölek, Ömer Tuncel ve Emrah Toruman denetimli serbestlik ve yurt dışı çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Aydın’da aynı süreç ‘yıldırım’ hızıyla bekleniyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz günlerde kurulan kumpasın benzerleri senelerdir Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da kuruluyor.

Girdiği her seçimden Aydın halkının teveccühüyle birinci çıkan CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu sandıkta yenemeyen bir takım çevreler, gazeteci, bürokrat ve bazı siyasileri kullanarak Başkan Çerçioğlu’na defalarca kumpas girişiminde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kumpas kuranların akibeti gibi Aydın’da da aynı sürecin ‘yıldırım’ hızıyla işletilmesi bekleniyor.