Denizli'de yatağında uyuyan oğlunu kafasına çekiçle vurarak öldürdükten sonra cesedini yakmaya çalışan baba, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Baba E.K'nin, geçtiğimiz günlerde ‘af yasası’yla cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Pamukkale ilçesi Anafartalar Mahallesi'nde sabah saatlerinde 3 katlı apartmanın giriş katından dumanlar çıktığını gören çevre sakinleri, itfaiye ve polisi aradı.

Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, küçük çaplı yangını hemen kontrol altına alarak söndürdü. Ardından eve giren ekipler, içeride bir cesetle karşılaştı.

İHA’da yer alan habere göre, olay yerine Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme ekipleri çağrıldı. Ekipler ölen şahsın evde yaşayan E.K'nin (66) 47 yaşındaki oğlu Mustafa Kaplan olduğunu tespit etti.

‘10 YIL ÖNCE CİNAYETİ OĞLUMUN İŞLEMESİ GEREKİYORDU’

Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, yangın mahallinde kanlı bir çekiç bulunca baba E.K.'nin sözlü beyanını aldı. E.K., çelişkili ifadeler vermesi üzerine gözaltına alındı. E.K. daha sonra, oğlunun başına çekiçle vurarak öldürdüğünü ve cesedi yakmaya çalıştığını itiraf etti. Emniyete götürülen zanlı, ilk ifadesinde oğlunu 10 yıl önce işlediği cinayet yüzünden öldürdüğünü iddia etti. Zanlı ifadesinde, "10 yıl önce kızımı kaçırtan şahsı öldürdüm. Cinayeti oğlumun işlemesi gerekiyordu. Onun yüzünden 10 yıldır cezaevinde hapis yatıyorum” ifadelerini kullandı

Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.K., adliyeye sevk edildi. Şahsın savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan E.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AF YASASIYLA TAHLİYE OLDU

E.K.’nin cezaevinden şartlı tahliye olduğu, 10 gündür kaldığı evde oğlu ile sürekli tartışıp kavga ettikleri ileri sürüldü.

E.K.’nin sabaha karşı uyuyan oğlunun yattığı odaya gittiği ve uykusunda iken kafasına çekiçle vurarak öldürdüğü, ardından evi ateşe verdiği belirtildi. Yaklaşık 10 yıldan bu yana cezaevinde olan şahsın geçtiğimiz günlerde çıkan infaz düzenlemesi (af yasası) ile tahliye edildiği ve tekrar oğlunun yanına geldiği belirtildi. (BirGün)