Dinci medyanın sık sık manşetine taşıdığı çocuk istismarına af içeren düzenleme talebi için bu kez Sabah yazarı Hilal Kaplan devreye girdi.

Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde 15 yaşındaki bir çocuğun yapmış olduğu evliliği savunup hikayesini anlatarak “CHP’nin ‘cinsel istismarcı’ diyerek suçladığı insanların böyle yürek burkan hikâyeleri var. Sayıları 9 bini, aileleriyle 30 bini bulan bu insanlar tekrar aile birliklerine kavuşmayı bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yandaş yazar yazısında, 2018 yılında aynı talebi Meclis’te dillendiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’i hatırlattı, “İlginç olan iki sene önce konuyu Meclis çatısı altında dile getirenin ve AK Parti’yi suçlayanın ise yine CHP İzmir vekili Atilla Serter olması…” dedi.

Kaplan’ın “Cinsel istismarcı’ iftirasına uğrayan aileler” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“…
Türk Ceza Kanunu’nda 15 yaşındakilerin evlilik öncesi beraber olmasını suç sayan bir yasa veya ergen hamileliğini önleyen bir tedbir yok. Ancak iki genç evlenerek bu ‘hatayı’ işliyorsa, suç…
Cumhur İttifakı’nın kanun mağduru insanlarımıza bir kereye mahsus af getirmesi ve yapılan hatayı telafi etme teşebbüsü söz konusu olduğu anda İYİ Parti ve CHP, maalesef ‘cinsel istismarcıları bırakacaklar’ diye ortalığı ayağa kaldırıyor.
İlginç olan iki sene önce konuyu Meclis çatısı altında dile getirenin ve AK Parti’yi suçlayanın ise yine CHP İzmir vekili Atilla Serter olması…
Ama CHP malum, tutarlılık şartı aranmıyor.
…”
Hatırlanacağı üzere CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kasım 2018’de, “erken evlilik mağduru” diye tanımlanan Nagehan Der ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenlemiş ve “Onların tek suçu sevmek. Genç yaşta evlenenlere devlet resmi nikah yapmış, evlilik cüzdanı vermiş, 8-10 sene sonra da eşlerini cezaevlerine yollamış. Onların cezaevlerinde görüşmesine izin veriliyor. Madem kocalarını istismarcı olarak görüyorlar, cezaevinde istismarcısıyla mı görüştürmüş oluyorlar?” diyerek “af” çağrısı yapmıştı.
Sertel’in bu girişimine karşı İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) sertbir  tepki gelmişti.