Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri yurttaşın ekmek ihtiyacını karşılamak için hazırlıklar yaptı. Ekmek dağıtımı yapacak araçlar ve personel belirlenerek çalışmalar yürütüldü. Ancak Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı kararla ekmek dağıtımının yalnızca valilik, kaymakamlık, vefa sosyal destek grubu ile muhtarlar vasıtasıyla yapılacağını duyurdu. Alınan kararla belediyelerin ekmek dağıtımı yapmasının önü kesildi.

Aydın’da Efeler Belediyesi personeli gazeteleri dağıtırken vatandaşları sosyal mesafelerini korumaları ve evlerinden çıkmamaları için uyardı. Efelerli vatandaşlar Başkan Atay’a düşünceli davranışlarından dolayı teşekkür etti. Efe Masa ekiplerine mahalle muhtarları da eşlik etti. Dağıtım sırasında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler “Efe Masa” ekiplerine müdahalede bulundu. Emniyet güçlerinin Efeler Belediyesi’ne bağlı “Efe Masa” ekiplerine uyarı ikaz tutanağı tutmasının ardından gazete dağıtımı son buldu. 

İZMİR VE ANKARA DA DAĞITIM SÜRDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, evde kalan İzmirlileri ekmeksiz bırakmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri İzmir’in merkez ilçeleri, Menemen ve Menderes’te öncelikle hastalar, 65 yaş ve üstü İzmirliler olmak üzere sokağa çıkamayanlara ekmek dağıttı.

Ankara’da ise polis yasağıyla karşılaşılmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendine bağlı Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği ekmekleri motosikletli kuryeler aracılığıyla Ankaralılara ulaştırdı.  Çankaya Belediyesi, yasak kararı sonrası İhtiyaç İletişim Merkezini devreye soktu. "Siz evde, biz görevde" sloganı ile hizmet veren merkez, sokağa çıkma yasağı süresince 09.00-16.30 saatleri arası 458 9030 nolu telefondan, halkın ekmek ve eczane ihtiyacı taleplerine cevap vermeye başladı. Bu kapsamda sokak sokak dolaşarak vatandaşın ihtiyaçlarını evlerine götüren belediye personeli, halkın alkışları ve sevgi gösterileriyle karşılandı. OdaTv