Demir, " Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vakalar, sadece testi pozitif çıkan vakalardır. Ama bunun dışında da testi negatif çıkan ancak klinik tablosu coronaya uygun çok hasta var. Şu an da hastanede takip edilen ve corona virüsü tedavisine başlanmış hasta sayısı Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığının çok daha üstünde" diye konuştu.

Sözcü'ye konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, corona virüsü (Covid-19) testlerinin yeterince yapılmadığını belirterek alt yapısı olan bütün hastanelere Covid-19 testinin dağıtılması gerektiğini ifade etti.

“DİYARBAKIR'DA HÂLÂ YETERİNCE TEST YAPILAMIYOR”

Salgınla mücadele hakkında bilgiler veren Demir, şöyle konuştu:

Şu an yetkililer tarafından hem kamusal hem de toplumsal alanda birçok önlem alınmış durumda. Sağlık Bakanının da açıklamasında değindiği gibi artık il il yayılan bir salgınla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu salgın bütün topluma yayılmışken tedbirlerin daha çok artırılması gerekiyor. Dünya örneklerine baktığımızda Dünya Sağlık Örgütü'nün de söylediği bir şey var; ‘siz ne kadar test yapıp, toplumda var olan vakaları ayrıştırabilirseniz o kadar bu salgınla mücadelede başarılı olacaksınız'. Bu yüzden biz test sayılarının yükseltilmesini ve tedbirlerin artırılmasını istiyoruz. Çünkü testler yapıldığında toplumdaki vaka sayısını tespit edip ayrıştırıldığında toplumda bu virüse bulaşmamış insanları da korumuş oluruz. Bu yapılmadığı sürece ne yazık ki daha fazla corona virüsü yayılmaya devam edecektir. Son haftalara baktığımızda test sayısında bir artış var ama kimi yerlerde test sayısı çok az. Örneğin Diyarbakır'da hala yeteri kadar test yapılmadığını düşünüyoruz. Çünkü şu an sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde test yapılıyor bu sayının artırılması ve altyapısı olan bütün hastanelere testlerin dağıtılıp yapılması lazım. Daha sonrasındaki ikinci adım ise corona virüsü teşhisi konulan kişiler için bölge bölge hatta mahalle mahalle karantina ve izolasyon yapılması gerektiğini düşünüyoruz.