Çin'den gelen ve koronavirüs şüphesiyle 14 günlük karantinaya alınan vatandaşların taburcu olduktan sonra ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini açıklamaları, Atatürk düşmanı çevrelerin kinini kusmalarına neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e kinini kusan isimlerden biri de gazeteci Fatih Tezcan'dı. Tezcan, Çin'den gelen Türklerin Anıtkabir ziyaret edecek olmalarını şu sözlerle eleştirdi: "Şahsen enfekte olmamalarına sevindim. Diğer yandan herkes şükretmek için kendi dininin tanrısına, mabedine gider, bizi ilgilendirmez. Virüsün büyüğü Anıtkabir'de!" demek, gereksiz tahrik. Geçmiş olsun."

Tezcan'ın provokatif açıklamalarına her kesimden tepki geldi. Ancak Atatürk'le ilgili çok önemli çıkışlarıyla gündeme gelen 'Atatürkçü Hoca' olarak da bilinen İlahiyatçı-yazar Hasan Aydın'dan gelen açıklamalar Atatürk'e karşı kin kusanların suratına adeta bir tokat gibi indi.

Yenimesaj TV'ye özel yaptığı açıklamada, "Atatürk'e düşmanlık yapanlar dönüp neseplerine baksın" diyen Hasan Aydın, şunları söyledi: "Sosyal medyada bazı kendini bilmezler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili virüs ifadeleri kullandı. Unutmayalım ki Atatürk'e hakaret edenler asla bizim memleketimizin sevenleri ve dostları olamazlar. Atatürk öyle bir insandır ki, 7 düvele karşı mücadele etmiş ve galip gelmiş, mutlaka küfrü temsil eden İngilizleri, Fransızları, İtalyanları memleketimizden kovalamış, Peygamber Efendimizin (s.a.a.) 'müşrikleri İslam topraklarından çıkarın' emirini yerine getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili ileri geri konuşan insanlar müsveddeden ibarettir."

Atatürk, Hz. Ali'nin yaptığını yaptı

"Eğer Atatürk olmasaydı, bizim ibadetlerimizi yapmamız, namaz kılmamız ve ezan okumamız mümkün değildi" diye konuşan Hasan Aydın, "Hendek Savaşı'nda Amr adındaki bir müşrik, meydan okuduğunda ona karşı yalnızca Hz. Ali çıkıyor ve onu öldürüyor. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, "Ali'nin yaptığı iş insanların ve cinlerin kıyamete kadar yapacağı ibadetten evladır' buyuruyor. İşte o Hz. Ali zalime karşı mücadele etti, hakkı temsil etti ve hakkın ortaya çıkmasını sağladı. Aynen bunun gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Çanakkale'de yaptıklarıyla Hz. Ali'nin Hendek savaşında yaptığı şey aynıdır. Eğer Atatürk olmasaydı, bizim ibadetlerimizi yapmamız, namaz kılmamız ve ezan okumamız mümkün değildi" dedi.

Atatürk düşmanları neseplerine baksınlar

Atatürk'e virüs diyenlere, ona hakaret edenlere ve iftira atanlara söylüyorum, elbette ki Atatürk'ü sevmezler çünkü Atatürk memleketimizden İngilizleri, Fransızları, İtalyanlar ve Yunanı kovdu. Elbette ki sevmezler, çünkü Atatürk yüzde 7-8 seviyesindeki okur-yazar oranını yüzde 97'lere çıkaran insandır. Elbette ki Atatürk'ü sevmezler, çünkü Atatürk malının tamamını Türk milletine bağışlamış bir insandır. O Atatürk ki canını, malını ve hayatının tamamını ortaya koyan her şeyini bu ülke için ortaya koymuş bir insandır. Atatürk, devletin imkânlarını, hazinedeki malı, mülkü talan etmeyen insandır. İnsanını, çiftçisini, köylüsünü düşünen insandır. Son nefesinde 'Ve aleyküm selam' diyen insandır. Bunlar bunun için Atatürk'ü sevmezler. Atatürk'e düşman olmaların onu sevmemelerinin bir nedeni de Atatürk'ün Kur'an-ı Kerim'i maaşından para vererek tercüme ettirmesi, Elmalılı Hamdi Yazır'a tefsir ettirmiş olmasıdır. Elbette ki Atatürk'ü sevmezler, çünkü Atatürk asla Allah'ın haram dediği bir şeye 'helal', helal dediği bir şeye 'haram' dememiş insandır. Elbette Atatürk'ü sevmezler, çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kapitülasyonları kaldıran, Sevr Anlaşmasını yırtıp atan, Türkiye'nin tapu senedi olan Lozan Anlaşması'nı batılılara kabul ettiren insandır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. O'nu sevmeyenler neseplerine, soylarına baksınlar. Nereye çekmişler oraya baksınlar."