Tüm dünya koronavirüsle başa çıkmaya çalışıyor. Çok sayıda ülke giriş-çıkışları kapatırken, koronavirüsün yayılımını önlemek için de çeşitli tedbirler alınıyor. Alınan tedbirlerin yanı sıra bir yandan da aşı ve ilaç çalışmaları sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘pandemi’ olarak nitelendirilen koronavirüsün önüne geçmek için aşı ve ilaç çalışmalarının önemi ilk sıraya yerleşti. Yayılımını önlemekle beraber hastalığın önüne geçmek için yoğun bir çalışma yürüten bilim adamları henüz bir ilerleme kaydedemedi.

Atatürk 1928 yılında kurdurmuştu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk Sağlık Bakanı Dr. Refik Saydam tarafından, 1928 yılında halk sağlığının korunması, tüm aşılarla, serumların ve birçok hayati ürünün üretilmesi amacı ile Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü kurulmuştu.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı veya Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Türkiye'de yaşayan halkın sağlığının korunması amacıyla temel laboratuvar hizmetleri yürütmek için kurulmuş ve Ankara'da bulunan bir ulusal referans laboratuvarıdır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (Hıfzıssıhha) bünyesindeki altı bölümden biridir.

AK Parti döneminde kapatıldı

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü, 2 Kasım 2011 tarihinde kapatılmıştır.