Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs önlemleri kapsamında kurum müdürleri ve belediye başkanlarıyla bir araya geldikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Köşger, vatandaşlara toplu alanlara çıkmamalarını tavsiye etti.

Aydın Valiliği binasında düzenlenen toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Sağlık Müdürü Dr.Osman Açıkgöz, Sosyal Hizmetler Müdür Seyfi Bozçelik ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, il genelinde alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi. Aydın’da 23 koronavirüs vakası olduğunu açıklayan Vali Köşger, 22’sinin sonuçlarının negatif olduğunu söyledi.

Vali Köşger’in açıklamaları şu şekilde;

“Şu ana kadar ilimizde 23 şüpheli vaka tespiti var. Bunların teste gönderilen 23 vakadan 22’si negatif olarak geldi. Yani herhangi bir sıkıntı yok. Biriyle ilgili dün gece gönderilen Çine’den gönderilen vaka ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Henüz o test sonuçlanmadı. Onun da negatif olacağını umut ediyoruz. Bu konuda ilimizde şu ana kadar rastlanmış bir vaka yok çok şükür. Bütün bunlara rağmen kamu kurumlarımız, hastanelerimiz başta olmak üzere gerekli tedbirleri en üst seviyede alıyorlar. Kurumlarımızda herhangi bir materyal eksikliği bulunmamaktadır. 1 Şubat’ta 28 Şubat’a kadar 408 umreci ilimize dönüş yaptı. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından her bir dönen umreci fert takip edildi. 408 umrecimizden şu ana kadar herhangi bir sıkıntılı durum ortaya çıkmadı. Hepsi negatif şeklinde sonuçlandı. Yani sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Son 1 Mart-15 Mart arasında dönen 241 umreci gene dün itibariyle evlerine dönmüş oldular. Onlar da hem güvenlik birimlerince hem de sağlık il müdürlüğümüzce evlerinde takipleri yapılıyor. Bunların takibi 14 gün süreyle devam ettirilecek. Şu an itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığımız kanalıyla değil, özel sektör kanalıyla giden 168 umreci var. Dönmesi bekleniyor ve bunlar döndüğü zaman Ankara veya Konya’da karantinaya alınacaklar. Yani ilimizdeki tedbirler bu minvalde uygulanıyor. Bu 241 kişinin takibi ciddi bir şekilde yapılıyor. Emniyetimiz tek tek evleri aradı ve bunlara evden dışarı çıkmamalarını tebliğ etti”