Çin Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı sardı. Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir vatandaşta koronavirüsün pozitif çıktığını açıklamasından sonra Türkiye’de ilk vaka görülmüş oldu.

Koronavirüsün Türkiye’de görülmesi üzerine Kuşadası Belediyesi kapsamlı bir dezenfekte çalışması başlattı. Başkan Ömer Günel’in talimatıyla ekipler tarafından kentte bulunan okul, oyun parkı, cami gibi kamuya açık alanlarda dezenfekte işlemi yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kentimizde bulunan cami, park ve okullar gibi kamuya açık tüm alanlarda, hemşehrilerimizin sağlığını korumak için gerçekleştirdiğimiz dezenfekte çalışmalarımız sistematik ve devamlı şekilde titizlikle sürdürülüyor. Toplum sağlımızın korunması amacıyla yaptığımız tüm çalışmalarda hemşehrilerimizin de göstereceği hassasiyet için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tüm etkinlikler ertelendi

Kuşadası Belediyesi tarafından alınan önlemler kapsamında tüm faaliyetler ileri bir tarihe ertelendi. Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Toplum sağlığının korunması amacıyla Kuşadası Belediyesi'nin etkinlik sahibi ve paydaşı olduğu tüm faaliyetler, ikinci bir duyuruya kadar bu akşamdan başlayarak ertelenmiştir. Sağlıklı günler dileriz” denildi.