Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı üyelerinin skandal kararlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz gün Köşk ve Buharkent’te yapılması planlanan ileri biyolojik arıtma tesisi projelerine bazı Cumhur İttifakı üyeleri ret oyu kullanmıştı. Bugün toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı 2.oturumunda da Cumhur İttifakı grubundan skandal bir karar geldi.

Kuşadası Belediye Meclisi’nde oy birliği ile Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen 50 milyon TL’lik ek bütçe talebine Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri ret oyu kullandı. Karar, Millet İttifakı’nın oylarıyla Büyükşehir Meclisi’nden geçti.

Başkan Ömer Günel : Burada muhasebat ekibi olarak oturmuyoruz

Konuyla ilgili Cumhur İttifakı üyelerine tepki gösteren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Burada muhasebat ekibi olarak oturmuyoruz. Tam tersine iyi bir planlamanın sonucu ek bütçe talep ediyoruz. Kuşadası’nda yıllardır eskimiş olan yolların, üstyapının değişebilmesi adına tam tersine 5 yıllık bir planlama yaptık. Bu bütçe asfalta ve üstyapıya harcanacaktır. Kendisini hizmet üzerinden tanımlayan bir partinin üyeleri olarak hizmeti engellemeye çalışmanızı anlayamıyorum. Ortada bir hizmet var, çalışan bir ekip var. Büyükşehir ile kol kola girmiş Kuşadası’nı yeniden inşa etmeye çalışan bir irade var. Siz tam tersine buna destek olacağınıza, muhasebe teknikleri bakımından ret verdik diyorsunuz. Siz belediye meclis üyesisiniz. Bu ideolojik bir girişim değil. Neyi tartışıyoruz. Kuşadası Belediye Meclisi’nden oy birliği ile gelmiş. Yani biz burada hizmetin peşindeyiz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bunu hangi şartlarla inceleyebileceğini sayın Başkan anlattı. 50 milyon yerine 40 milyon verin diyebiliyor musunuz? Bu bütçe kaynağı belli, nedeni belli. Hiç kimse için risk oluşturmayan, hizmete yönelik bir çalışma” dedi.