Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve fırtına beklendiğini açıkladı. Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri konusunda da uyarılarda bulunulan açıklamada hava sıcaklığının Batı ve iç kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı da belirtildi.

FIRTINA 100 KM/SA HIZA ULAŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hava sıcaklığının Batı ve iç kesimlerde 3 ile 6 derece azaltılacağı belirtilerek “Rüzgarın Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de kuvvetli (40-70 km/sa), İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa, yüksek kesimlerinde yer yer 100 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

YURTTA HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlıı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güneyli yönlerden Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güneyli yönlerden bölgenin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa), güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİVAS °C, 19°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 17°C
Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Çorum çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa yükseklerinde 100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

SAMSUN °C, 24°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 23°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu