Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Rıza Posacı hakkında hazırlanan fezlekenin detayları belli oldu. Posacı’nın kadına şiddet, cebir, konut dokunulmazlığının ihlali ve tehdit gibi soruşturma dosyalarının olduğu iddia edildi.

AK Parti Aydın Millletvekilli Rıza Posacı, daha önce kendisi hakkında hazırlanan fezlekenin gerekçelerini ‘Ben de bilmiyorum’ diyerek geçiştirmişti. Dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili Meclis’e gönderilen fezlekenin detaylarında Posacı hakkında kadına şiddet, cebir, konut dokunulmazlığının ihlali ve tehdit gibi iddiaların yer aldığı öğrenildi.

AK Parti’li Rıza Posacı’nın yakın çevresine, kendisi hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderilen fezleke ile yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinin AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’a yakınlığı ile bilinen bir yerel gazete tarafından gündeme getirilmesini manidar bulduğunu, kendisinin bu haberle yıpratılmaya çalışılmasının arkasındaki ismin Mustafa Savaş’a olabileceğini söyledi iddia edilmişti.

2 senedir bekletiliyor

Hakkında çok ciddi iddialar olmasına rağmen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın dosyası Meclis Başkanlığı’nda bekletiliyor. Posacı’nın yasama dokunulmazlığının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Hakkında böyle iddialar olan bir kişinin aklanana kadar milletvekili zırhını bir kenara koyması gerekiyor. Neden hala işlem yapılmadı? AK Parti’li olunca kadına şiddet, konut dokunulmazlığının ihlali, cebir gibi suçlamalardan yırtma şansı mı oluyor?” ifadelerini kullandı.

‘Koçarlı kongresine alkollü gitti’ iddiası

Geçtiğimiz gün partisinin Koçarlı İlçe Kongresi’ne giden AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın alkollü olduğu iddia edildi. Bir siyasetçinin kullanmayacağı tarzda kelimelerle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na hakaret eden AK Parti’li Posacı’nın yüksek promilde alkollü olduğu öne sürüldü.