İdlib’de meydana gelen saldırının ardından şehit düşen Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin için Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde tören düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen cenaze töreni akabinde öğle namazını müteakip kılınan şehit yüzbaşının cenaze namazı, ikinci kez kılındı.

Tele1'de yer alan habere göre; İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, cenaze namazının kıldırmasının ardından cemaate seslenerek, cami cemaatinin yetişememesinden dolayı cenaze namazının ikinci defa kılınacağını belirtti. Ancak, şehit Yüzbaşı Şahin’in cenaze namazının Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun geç kalması nedeniyle ikinci defa kılındığı belirtildi.

Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Afyon Dinar’daki cenazesi İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un cenaze namazı sırasında cemaatin önüne geçerek fotoğraf çektirmesiyle de gündeme gelmiş ve Cesur tepki toplamıştı.

**GÜNCELLEME** (15:04)

Eroğlu açıklama yaptı 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Eroğlu, “İdlib şehitlerimizden Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in geçtiğimiz Cumartesi günü Dinar’da kılınan cenaze namazının benim isteğimle tekrar kılındığı haberleri tamamen yalandır. Dinar’daki şehidimizin cenaze merasimine Afyonkarahisar’dan ve çevre illerden büyük bir katılım olmuş, vatandaşlarımız meydanlara sığmamıştır. Kahraman şehidimizin bazı akrabaları ve silah arkadaşları cenaze namazına yetişemediği için ikinci defa cenaze namazı kılınmıştır. Esasen bunun dini açıdan bir mahzuru da yoktur. Kahraman şehidimizin ikinci defa cenaze namazının kılınmasının benim talebimle olduğu kuyruklu yalandır. Bu haberi ortaya atanları Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.