Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib saldırısı sonrası söylediği “Şehitler tepesi boş kalmayacak” açıklamasına bir tepki de CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerini “Milletimize söz veriyorum, millet ittifakı iktidarında şehitler tepesi boş kalacak” diyerek eleştirmişti

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Suriye bataklığından 2011 yılından itibaren çok sayıda vatan evladının şehit düştüğünü belirterek, “Bu gün şehitlerimizin ailelerinin durumuna baktığımızda hepsi köylerden, boyasız, sıvasız evlerden gelen, köylü, çiftçi ailelerin çocukları. Neden saraysız, villasız, yalısız çocuklarımız ölüyor? Sayın Cumhurbaşkanı bu sorulara cevap vereceğine, şehit haberleri üzerinden kahkaha atıyor. Bu durum herkesin vicdanını yaralıyor” dedi.

ŞEHİTLER TEPESİNE BİLAL’İ GÖNDER

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından şehit haberleri gelirken yapılan açıklamalara inanamadığını kaydeden Başarır, ANKA'ya yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı şehitler tepesi boş kalmayacak diyor. Önce çocukları askerliklerini nerede yapmış onun hesabını versin. Bir oğlu paralı askerlik yaptı, diğer oğlu Bilal çürük raporu aldı. Vatan hainliği ile suçladığı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu aslanlar gibi gidip askerliğini yaptı. Sayın Erdoğan şehitler tepesine gönderecek vatan evladı arıyorsa önce paralı askerlik yapan oğlu ile askerlik yapmamak için çürük raporu olan oğlu Bilal’i şehitler tepesine göndersin” dedi.

YOKSUL ÇOCUKLARI ŞEHİT OLUYOR

Gecen yıl Tunceli’de donarak şehit olanlar hakkında Meclis'te yaptığı konuşmada, neden hep yoksul ve fakir aile çocukları şehit oluyor sorusunu iktidar milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı’na yönelttiğini hatırlatan Ali Mahir Başarır, “ O zaman da cevap verememişlerdi, şimdi de veremezler. Bu ülkede gariban, yoksul ailelerin çocukları şehit oluyor, onların çocukları ise yurt dışında okuyor, saraylarda yaşayıp, askerlik yapmıyor. Şehitler üzerinden siyaset yapacağınıza, önce kendi çocuklarınızı şehitler tepesine gönderin” dedi.