Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın isteği üzerine SGK tarafından hazırlandığı iddia edilen yeni tasarruf tedbirleri taslağına göre Kurban ve Ramazan bayramlarında bin TL ikramiye alan emeklilerin, tasarının kabul edilmesi halinde artık bu ikramiyelerini alamayacağı öne sürülmüştü. Tasarruf tedbirleri iddialarına CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Çankır, “Ak Parti hükümeti SGK üzerinden tasarruf tedbirleri almaya başladı. 10 milyon Suriyeli'nin her türlü yardımına koşanlar, kendi emeklisine, kendi insanına bakamaz oldu. Ekonomiyi sözde şaha kaldıran sosyete damat şimdi gözünü SGK'ya dikip, bayramdan bayrama verilen emekli ikramiyelerini kaldırmayı, sağlık kesintilerini artırmayı hesaplıyor. Birileri elbet inanır mantığıyla söyledikleri yalanlar günler geçtikçe ayaklarına elbet dolanacak. Sizlerin sofranızda, saraylarınızda yetimin, öksüzün bu halkın ahı var ahı” ifadelerini kullandı.

SGK'dan 'emekli maaşında kesinti' iddiasına ilişkin açıklama

SGK milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklamayı yaptı. Emeklilerin maaşlardan kesinti yapılacağı iddiaları üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan SGK yapılan açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır" denildi.