Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir basın açıklaması yaptı. Başkan Özdemir, kadına yönelik şiddet konulu yaptığı açıklamada iktidar partisinden kendi kadın kollarını dinlemesini istedi.

Özdemir, “Ülke olarak yaşadığımız onca felaket; depremler, sınırımıza kadar dayanan küresel sağlık tehdidi, sınırlarımızın ötesinde süren çatışmalar ve savaş, yerlerinden evlerinden olan aileler ve çocuklar. Tüm felaketlerin en büyük mağdurları ne yazık ki kadınlar ve çocuklar oluyor. AKP iktidarının elektrik, doğal gaz ve gıda zamlarıyla, enflasyonla yarattığı krizin yükünü de yine en ağır şekilde kadınlar ödüyor. Bu koşullarda yaşamaya çalışan kadınlar, bu ülkede ne yazık ki hayatta kalma mücadelesi de vermek zorunda kalıyor. Ülkemizde kadın cinayetlerinin sayısı her geçen gün daha da artıyor. İstatistiklere göre kadın cinayetleri 2019 yılında, bir önceki yıla göre %29 artış göstermiş durumda. Kadınları toplumun dışına iten, ötekileştiren ve en nihayetinde şiddetle ve cinayetle yüzleştiren bir sistemin yarattığı tablo bu” dedi.

Açıklamasında AKP iktidarına seslenen CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, “Sokakta, işyerinde, sosyal hayatta dışlanan ve git gide ötekileştirilen kadın, AKP iktidarının üstün gayretleriyle istihdamın ve ekonomik yaşamın da dışına itilmeye çalışılmakta, evine hapsedilmekte… Buna itiraz ise şiddetle ve cinayetle sonuçlanmakta. Buradan AKP iktidarına seslenmek istiyorum; Kadınların hayatları ve hayatın hangi alanında var olabilecekleri ile ilgili fikir yürütmeyi, karar vermeyi bırakın.  Kadın cinayetlerini önleyecek adımlar atın. Kadını eve kapatmayı amaçlayan yasalar hazırlamak yerine, kadınları katleden erkeklerin alacağı cezaları ağırlaştırın. Kadının kahkaha atıp, atmayacağına, kaç çocuk yapacağına, karar vermekten vazgeçin. Kadınları katleden erkeklere iyi hal indirimi uygulamasını ortadan kaldırın. Söylemlerinizin ve politikalarınızın kadına yönelik olumsuzluk düşünenleri, fırsat kollayanları cesaretlendirebileceğini unutmayın. Kendi kadın kollarınızı bir kez olsun samimiyetle dinleyin; sizden yegâne istekleri yalnızca hayatımıza yönelik karar almayı bırakmanız olacak buna emin olun. Lütfen iyiliğimizi de kötülüğümüzü de istemeyi bırakın artık” ifadelerini kullandı.