Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “ Aydın'ın şuyuu vukuundan beter AKP Aydın milletvekili Rıza Posacı, geçtiğimiz hafta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenerek, talep edilmesi halinde Aydın’daki okulların depreme dayanıklılığını ölçecek karot testlerinin belediyece yapılabileceğini ifade etmesinin ardından yaptığı açıklama ile baltayı taşa vurunca apar topar Milli Eğitim Bakanı’nı Aydın'a davet etmişler. Muhtemelen sayın bakanım “aman” dediler, ya da bakandan bir temiz azar işittiler. Şimdi Sayın Posacı, “160 okulumuz çürük” dedikten sonra olan şey şu; Bakan Bey Aydın'ı şöyle bir turlayıp, “milletvekilleri konuyu takip ediyor” diyerek, dostlar alışverişte görsün kabilinden süzülüp gitti ve yine kaldı baş başa Sayın Posacı” dedi.

Posacı’ya depremin olacağı tarihle ilgili elinizde senet sepet mi var diyerek seslenen Mersin, “Şimdi demişsiniz ki, “karotlar yapılmış, güçlendirmeler de yavaş yavaş yapılacak” sizin elinizde depremin olacağı tarih ilgili bir senet sepet mi var hayırdır?  Ne demek “karotlar alınmış sonuçlar yavaş yavaş alınıyor” madem “yavaş yavaş” sonuç alacaksınız açıklayın şu okul listesini de millet çoluğunun çocuğunun çaresine baksın. Milli Eğitim'in verileri ortada. Aydın'da 2012'de 3 okul, 2013'te 1 okul güçlendirilirken, 2014'te ise hiçbir okul güçlendirilmemiş. Evet, sizin de söylediğiniz gibi “yavaş yavaş” güçlendiriyorsunuz ve bu ortalama ile 80 bakın yazıyla “SEKSEN” yılda mevcut çürük okulları güçlendireceğiz diyorsunuz. Gözümüzün içine baka baka alay mı ediyorsunuz siz bizimle” ifadelerini kullandı.

AKP’nin ilk seçimde iktidarı kaybedeceğini söyleyen Mersin, “Şükür ki ilk seçimde iktidardan ineceksiniz... Bakın, sizlerin çoluk çocuğu nerelerde okur, Aydın dışında mı kolejlerde mi bilmem, ama bizim Aydın'daki her bir evladımız çok kıymetli. Tek bir evladımızın dahi ayağına taş değme ihtimalini kaldıramayız biz... Tekrar ediyorum bu 160 okulu açıklayın, bu vebal açıklamadığınız sürece sizin boynunuzda…  Açıklamadığınız sürece her hafta bıkmadan usanmadan Aydınlı hemşerilerim, anneler, babalar ve o masum çocuklarımız namına sormaya devam edeceğim… Bu işler çürük okulları bilmekle,” takipçisiyiz” demekle olmuyor Sayın Posacı, hele “yavaş yavaş” hiç olmuyor, çoluk çocuğumuzun canını konuşuyoruz başka şeye benzemez, benden söylemesi” şeklinde konuştu.