Aydın Kulis’te yer alan habere göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Belediyenin kayıtlarına giren faturalarda yapılan incelemede bir firmadan 55 adet dosya dolabı alındığını dair 4 Eylül 2017 tarihli fatura tespit edildi. Fatura bedeli olarak da 54 bin 405 lira yazıldı. Yapılan incelemede ise dosya dolaplarının hiç alınmadığı, belediye envanterine böyle bir dolabın girmediği tespit edildi. Öte yandan, Köşk Belediyesi tarafından savcılığa yazılan yazıda bahse konu dolapların belediye envanterinde yer almadığı ifade edildi.

Savcılık, fatura bedeli olan 54 bin 405 liranın belediye mutemedi tarafından bankadan çekilerek, dönemin Mali Hizmetler Müdürü Nazmi Avcı’ya teslim edildiğini belirtti. Dönemin Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ın da kasten denetim görevini yapmayarak zimmete sebebiyet verdiği iddia edildi.

Aynı firma tarafından Köşk Belediyesi’ne 5 Şubat 2019 tarihli tam 77 bin 880 lira başka bir fatura daha kesildiği, faturada 60 adet masa yazıldığı ve bu masaların da Köşk Belediyesi tarafından alınmadığı ifade edildi. 77 bin 880 lirayı da eski Mali Hizmetler Müdürü Özgür Değer’in zimmetine geçirdiği öne sürüldü.

Olmayan düğün salonuna tadilat yapmışlar!

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan özel teftiş tevdi raporu sonucu Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Köşk’e bağlı Beyköy Mahallesi’nde hayali bir düğün salonu yaratıldığı ve buraya tadilat yapıldığı, bu tadilat ücretinin belediye personeli olan mütemetler tarafından bankadan tahsil edildiği ve bu paraların da Köşk Belediyesi eski Mali Hizmetler Müdürü Nazmi Avcı ve Hüsnü Durmaz’a teslim edildiği ifade edildi.

Aralarında dönemin Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ın da olduğu 4 sanık hakkında 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.