Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP ve MHP gruplarının doğalgaz firmalarına kıyak talepleri yeniden gündeme geldi. Doğalgaz firmalarından alınan kazı bedeli ve harçların alınmamasını isteyen AKP ve MHP’lileri, geçen toplantıda Başkan Çerçioğlu net bir dille geri çevirmişti. Başkan Çerçioğlu, “Ben Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum sürece vatandaşın bir kuruşunu boşa harcatmam. Fakir fukaranın parasını özel bir şirkette harcayacağımıza, Aydın'ın 17 ilçesinde ihtiyacı olan ilçelere hizmet götürmekten yana kullanırım. Kimse Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir şey beklemesin” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Ömer Günel tepki gösterdi

Doğalgaz için kazı bedeli ve harçların kaldırılmasıyla ilgili konuda söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Enerya’nın en yoğun yatırım yaptığı ilçelerden biri olarak Kuşadası’nda Enerya’nın yatırım planlaması içindeki bütçe kalemlerinde bu tip ücretlerin ödenmesi onların yatırımını zora sokan bir konu değil. Onların bozdukları yeri biz yapalım diye anlaşma yaptık. Bundan da çok memnunlar. Maliyeti miktarına yapıyoruz. Burada verilmiş olan hasarın bedelinin alınmayacak olması, ben bir hukukçu olarak söylüyorum; mümkün değil. Bu pasif olarak özel bir şirketin cebine para sokmak demektir. Biz belediyeler olarak zaten zordayız. Neyin parasını almayacağız? Eğer AK Parti’li meclis üyesi arkadaşlarım, Kuşadası gibi diğer ilçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı noktasında aktif rol oynamak istiyorlarsa, hükümet merkezinde bizim önümüzün açılmasına bir çok olayda açılmasına vesile olsunlar. Ben burada zor bir ekonomiyle belediyecilik yapmaya çalışırken, hasar bedeli almayacağım. Hangi parayla yapacağım? Bir kez daha söylüyorum. Enerya’yı zora sokan bir şey değil bu” dedi.

Kıyak talebinden vazgeçmiyorlar

AKP ve MHP gruplarının kıyak talebi konusundaki ısrarları bugün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeniden gündeme geldi. Doğalgaz firmalarından para alınmamasını, haliyle bu parayı vatandaşın ödemesini isteyen AKP ve MHP gruplarının önergesi bir kez daha CHP ve İYİ Parti’li Meclis Üyeleri’nin oylarıyla reddedildi.

AKP ve MHP’lilerin özel şirketin menfaatlerine ve şirketi korumaya yönelik ısrarının gerekçesi ise bilinmiyor.