Aydınlının en acı gününde Denge Gazetesi tarafından gündeme getirilen çirkin iddia Çine’de yaşayan vatandaşların tepkisini topladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çine ilçesinde olduğu gibi Aydın’ın 17 ilçesinde de Ocak ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgilendirme afişleri asıldı. Haberde iddia edildiği gibi pankartın cenaze töreninden önce Çine Kaymakamı tarafından kaldırıldığı iddialarının da tamamen hayal ürünü olduğu ortaya çıktı. Pankart yerinden kaldırılmadığı için yeniden asma işleminin de yapılmadığı öğrenildi.

Çine Kaymakamı’nın böyle bir talimat vermediği öğrenilmesi üzerine haber merkezimiz kendisine ulaşmak istedi ancak ulaşamadık.

Tamamen hayal ürünü olan olayla ilgili AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın da çeşitli yorumlarda bulunması tepki topladı. AKP’li Mustafa Savaş’a tepki gösteren Çineli vatandaşlar, “Şehit cenazesi üzerinden siyaset yapmak ayıptır ahlaksızlıktır. Yazıklar olsun. Pankart günlerdir orada. Hiç mi vicdanınız yok? Ak Partili vekil Mustafa Savaş iki defa seçim kaybedince hırsını böyle çıkarmak istemesi hoş değil. Yalan haber üretmek ve ürettirmek vicdana sığmaz. Çineli kardeşimizin üzerinden siyaset yapmasınlar. Suçu da kaymakama atmasınlar. Pankartlar hiç oradan inmedi” ifadelerini kullandı.