Elazığ depremi sonrası yaptığı açıklama ve Ensar Vakfı'na aktarılan yüklü bağış sonrası tartışma konusu olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, oğlu Muhammed Furkan'ı Genç Kızılay'ın başkan yardımcısı yaptığı ortaya çıktı. Muhammed Furkan'ın aynı zamanda TRT World kanalında görev yaptığı öğrenildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın oğlu Muhammed Furkan'ın Genç Kızılay'ın başkan yardımcısı olduğu ortaya çıkarken, sitede yer alan "biyografisi" ise şöyle:

1993 yılında İstanbul'da doğdu.İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği okudu.

Sağlık sektöründe kariyerine başlayan Kınık, Trt World kanalının World Citizen Sosyal Sorumluluk İnsiyatifi'nde görev almaktadır.

2016 yılında Genç Kızılay Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kınık, Genç Kızılay Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir.

Vatandaşlar tepki gösterdi

Önce Ensar Vakfı’na aktardığı parayla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın şimdi de oğlunu Kızılay’da yönetici yapmasının ortaya çıkmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Kızılay’ın aile şirketi olmadığını belirten vatandaşlar, “Kızılay hanedanlığı kurmuşlar. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.