AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in Işıklar Mahallesi’nde çıkan yangın sonrası yaptığı açıklamalara tepkiler sürüyor. Yangına müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar, yangın üzerinden algı yaratmaya çalışan Bekir Kuvvet Erim’e ise çok sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili konuşan Işıklar Mahalle Muhtarı Mustafa Karabulut, yangına müdahalenin tam zamanında olduğunu söyledi. Karabulut, “Bir yaygara oldu. Tanker susuz gelmiş. Bunu anlayamadık. Bunlar yanlış. Gelenler köyü, evi kurtarmak için geldi. Böyle olmaması lazım. Herkes yangın için mücadele etti. Büyükşehir olmasaydı köyün yarısı giderdi. 11-12 tane itfaiye vardı. Daire Başkanları, İtfaiye Müdürü buradaydı. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Yangının boyutunu Haber Aydın’a anlatan mahalle sakinleri, “Yaşım 56. Bugüne kadar böyle bir arbede ve kargaşa görmedim. Felaket yaşamadık. Allah Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun. Sondaj kuyularımız da var. Müdahalenin tam zamanında yapılması iyi oldu. Olmasaydı köyün yarısı giderdi” dedi.

Ekiplerin tam zamanında geldiğini aktaran bir diğer vatandaş ise, “Alevler bir anda büyüdü. Böyle olacağını bilmiyorduk. Ahşap evler sonuçta. Böyle olacağını bilseydik mahalleye odun sokmazdık” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür eden mahalle sakinleri, “Allah razı olsun. Onlarca araba geldi. Yukardan gelen araç köye sığmıyor. Bir yolunu buldular müdahale ettiler. Allah hepsinden, Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan razı olsun” şeklinde konuştu.