AKP’li yöneticiler ve ilişkili vakıflar, dernekler ve hatta doğrudan devlet kaynaklarıyla zengin ettiği şirketlerle ilgili paylaşım yapan AKP Çocukları adlı sosyal medya hesabının daha önce duyurduğu AKP yöneticilerinin yaşadığı lüks hayatlar çıkan görüntülerle gündeme oturmuştu. Arkadaşları ile birlikte lüks aracıyla trafik terörü yaşatanlardan biri olan AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Levent Duru Başaran bir skandala daha imza attı. Başaran kendi sosyal medya hesabından video yayınlayarak arabasının arkasında yer alan uzun namlulu silah olan ‘kalaşnikof’u göstererek “burada her şey varmış” diyerek görüntüyü paylaştı.

“RUHSATINI ALMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Vatandaşlar AKP Çocukları adlı sosyal medya sayfasının gönderisini mesaj yağmuruna tutarken silahın ruhsatının mümkün olmadığını belirttiler. Kalaşnikof’un ateşli silahlarda uzun namlulu silah sınıfına girdiğini ifade eden vatandaşlar “Adaletin olduğu bir ülkede bunun cezası 4.5 yıl hapistir.”

AK 47 NEDİR?

AK-47 veya Kalaşnikof, Sovyet yapımı bir 7.62 mm piyade tüfeğidir. Silah, Mihail Kalaşnikov tarafından tasarlanmış olup İjmaş tarafından üretilmeye başlandı ve 1949’da Sovyet Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine girdi.

AK-47 ve türevleri, basit yapısı, kolay bakımı ve düşük maliyeti nedeniyle şimdiye kadar en çok üretilen ve en yaygın kullanılan piyade tüfeğidir. Yaklaşık 100 milyon adet üretilmiştir ve neredeyse çoğu savaşta kullanılmıştır.