One Direction’un  çok fazla dinleyici kitlesi Türkiye’de mevcut denilebilir. Grup üyeleri “Louis Tomlinson”, “Harry Styles”, “Niall Horan”, “Zayn Mail” ve “Liam Payne”’den oluşuyor. Katıldıkları müzik yarışmasında çok iyi bir performans göstermeleri sonucunda, X Factor’de üçüncü olarak tanınmaya başladılar.

NASIL ORTAYA ÇIKTILAR?

One Direction Temmuz 2010'da, grubun tüm üyeleri ayrı ayrı yarıştıklar X Factor’ın 'Erkekler' kategorisi elemelerini geçemedikten sonra kuruldu. Konuk jüri Nicole Scherzinger beş gencin bir grup kurmasını önerdikten sonra bir araya getirilen grup, yarışmanın 'Grup' kategorisini üçüncü bitirdi. Yarışmadan sonra One Direction, yarışma jürisi yapımcı Simon Cowell'ın ortağı olduğu Syco Records ile 2 milyon sterlin'lik bir anlaşma imzaladı.

One Direction’un En Popüler Şarkıları ve Sözleri


Act My Age Lyrics
FourFiveSeconds Lyrics
Grenade Lyrics
Heart Attack Lyrics
I'm Yours Lyrics


KİMLER, NELER?

One Direction'ın çıkış albümü ‘All Night’ 2011 yılında; onu takip eden ‘Take Me Home’ 2012 yılında yayınlandı. Grup satış rakamlarıyla birçok rekora imza attı ve hemen hemen tüm müzik listelerinde en üst sırada yer aldı. Grubu en çok ses getiren parçaları 'What Makes You Beautiful' ve 'Live While We're Young' oldu.

Boy band konseptini yeniden canlandıran grup olarak nitelendirilen One Direction, bugüne kadar 14 milyondan fazla single, 8 milyondan fazla albüm sattı. BRIT Ödülleri ve MTV Video Müzik Ödülleri gibi organizasyonlarda birçok ödül kazanan One Direction için Haziran 2012 itibariyle biçilen değer 50 milyon dolar. Grup 2012 yılında müzik dergisi Billboard tarafından "Yılın Yeni Sanatçısı" ödülüne layık görülmüş, Huffington Post 2012'yi "One Direction'ın Yılı" ilan etmişti.

HAYRANLAR VE DİĞERLERİ

One Direction oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip. Ergenlik öncesi ve ergen kızların çoğunluğunu oluşturduğu hayranların ismi 'Directioners' (Direction'cılar). Direction'cılar en az Justin Bieber hayranları 'Belieber'lar ve Lady Gaga hayranları 'Little Monster'lar kadar ateşli bir kitle.

Ve aynı Justin Bieber'da olduğu gibi, One Direction da hatrı sayılır bir anti-hayran kitlesine sahip. 'One Direction Berbat' isimli Facebook sayfası 11 bin, 'One Direction'dan nefret ediyorum' isimli Facebook sayfası ise 16 bini aşkın 'like'a sahip.

12 Şubat 2012'de ghero46 isimli YouTube kullanıcısı, siteye "Neden One Direction'dan NEFRET EDİYORUM" isimli bir video yükledi. ghero46 videoda ergenlik öncesi ve ergen kızların grup üyelerine karşı hissettikleri cinsel çekimi dile getirmelerinden ne kadar rahatsızlık duyduğunu anlatıyordu. Video bir yıl içinde yaklaşık 350 bin tık ve 11 bini aşkın yorum aldı. 

One Direction'ın İngiltere'de üne kavuşması, 4 Temmuz 2011'de başlatılan bir online pazarlama kampanyasıyla oldu. Grubun kurmaca fanatik bir hayranını konu alan kampanyaya göre, 1DCyberPunk isimli hayran One Direction'ın dizüstü bilgisayarını çalmış, gruba ait fotoğraf ve videoları yayınlamıştı. Grubun hayranları ise bu video ve fotoğraflara ulaşmak için birtakım online bulmacayı çözmeye davet ediliyordu.                             

19 Ağustos 2011'de grubun 'All Night' albümünden hit parçası 'What Makes You Beautiful'ın müzik klibi, YouTube'daki OneDirectionVEVO sayfasına yüklendi. Şarkı, bugüne dek 370 milyonu aşkın tık aldı ve altına 1 milyonu aşkın yorum yapıldı.

Nisan'ın 21'inde YouTube kullanıcısı barelypolitical, grubun üyelerini zihinsel özürlü kişiler olarak resmeden bir parodi videosu yayınladı. Bu video, bugüne kadar 29 milyonu aşkın tık ve 95 bini aşkın yorum aldı. 20 Temmuz'da YouTube kullanıcısı BartBaKer, bir başka parodi videosu yayınladı ve 9 milyonu aşkın tık, 29 bini aşkın yorum aldı. Bu videoda One Direction üyelerini bir grup aşırı feminen erkek olarak resmediyordu.                                                      

Diğer YouToube kullanıcıları bu geleneği sürdürdü. Aralık 2012 itibariyle "what makes you beautiful parody" araması 3 bini aşkın sonuç veriyordu. Bu videoların içinde yüz binlerce kez izlenmiş birçok video vardı. *Boy band: Erkek grubu anlamına gelen boy band (ya da boyband), genellikle genç erkek şarkıcılardan oluşan ve hayran kitlelerinin çoğunluğu genç kızlardan oluşan vokal grupları için kullanılan terim