Aydın’ın yakından tanıdığı Tonbul ailesinin fertleri Malta vatandaşı oldu. Yüz binlerce Euro ödeyerek Malta vatandaşlığına geçenlerin listesi Malta Cumhuriyeti’ne ait Resmi Gazetede yayımlandı. Aralarında çok sayıda iş insanın da olduğu listenin en dikkat çeken isimleri Tonbul ailesi oldu.

Geçtiğimiz yıl Sabancı ailesinden Suzan Sabancı Dinçer, Ceyda Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı Bilen, Haluk Akay Sabancı gibi isimlerin yer almasıyla gündeme gelen Malta vatandaşlığına 2018 yılında Türkiye'den 78 isim geçti.

Malta vatandaşlığına geçen isimlerin arasında Hasan Tonbul, Gürsel Tonbul, Kuzey Tonbul, Burak Tonbul, Eliz Tonbul, Simge Tonbul yer alıyor.

Servet ödemişler

Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu'na geri almamak koşuluyla 650 bin Euro tutarında katkı yapılması şartı ile yatırımcılar 12 ay bitiminde Malta Vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabiliyor.
Finansal olarak başvuru sahibine bağlı olmak kaydıyla diğer aile üyeleri için 25 bin Euro (Eş ve 18 yaşından küçük çocuklar) – 50 bin Euro (18 -26 yaş arasında evlenmemiş çocuklar ve 55 yaş üzerinde ebeveynler) arasında katkı bedeli ödüyor. Program kapsamında katkı bedelinin yanı sıra en az 350 bin Euro değerindeki bir taşınmaz mülk sahibi ya da yıllık kira değeri en az 16 bin Euro olan bir dairede oturabilecek durumda olma koşulunun sağlanması gerekiyor. Ayrıca başvuru sahibinin kendi adına açılan Malta'da bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli 150 bin Euro tutarında Malta devlet tahvili alma şartı bulunuyor.

İşte o liste :