Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2012 yılında ihaleye çıkan Kuşadası Devlet Hastanesi ihalesini Erme İnşaat kazandı. Yaklaşık 28 milyona mal olan hastanenin 950 günde teslim edilmesi gerekiyordu. Gecikmeler ve eksikliklere rağmen hastane tamamlanmış gibi teslim alındı. Kamu ihalelerinde yüklenici şirketin eksik yaptığı işlerin, daha sonradan yapılması için yatırdığı teminat ise eksikler tespit edilmeden iade edildi. Yüzlerce eksiğin tespit edildiği ve kullanıma başlanmadan bozulan cihazların olduğu hastanede belirtilen özellikleri taşıması için harcanması gereken rakamın ise 3 milyonun üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Hastane tel tel dökülüyor

Yüklenici firmadan yüzlerce eksiğe rağmen teslim alınan hastanede sıkıntılar artarak devam ediyor. Açılış döneminde acil bölümü, elektrik tesisatı, asansörlerin ruhsatlandırması, rutubet, su baskınları gibi yüzlerce problemin yaşandığı Kuşadası Devlet Hastanesi’nde şimdi de zemin kaplaması söküldü.

Hastaneye giden vatandaşların takılarak düşme tehlikesi geçirdiği bölümlerden tekerlekli sandalye ile geçmek ise neredeyse imkansız. Milyonlarca lira harcanan hastanenin akıbetinin ne olacağı, hizmete bu şekilde devam edip etmeyeceği gibi sorular ise yanıt bekliyor.