Ziyarette, Volkswagen’in 123.fabrikasının Aydın’a kurulması için desteğe hazır olduklarını açıklayan sanayiciler, Aydın’ın yer sıkıntısının olmadığını ve havaalanı mesafesinin de yakın olduğunu açıkladı. Volkswagen’in fabrikasını Aydın’a gelmesi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını açıklayan AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın’da herkesin birlik içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Çerçioğlu’ndan önemli açıklamalar

AYSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gökhan Maraş ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu önemli açıklamalar yaptı.

Çerçioğlu, Volkswagen fabrikasının Aydın’a gelmesi için birlik-beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyledi. Aydın’a fabrika kurulması için yeterli alanın mevcut olduğunu söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Bizim yerimiz var. Yeter ki gelsinler. 8 Aydın milletvekiline büyük görev düşüyor. Ankara’da, Sanayi Bakanlığı’nda işi bitirecek olan onlar. Manisa OSB’den bir ses çıkmıyor. Henüz iş daha ortada. Sayın Cumhurbaşkanı da bir açıklama yaptı. Bunun siyaseti yok. Biz Aydın için çalışıyoruz. Aydın için yumruğumuzu bir yere vuralım. Biz yerelde tüm desteği vermeye hazırız, yeter ki Volkswagen’i alalım” dedi.

‘Benim tek gündemim var o da Aydın’

Dün katıldığı programda Başkan Çerçioğlu hakkında çeşitli iddialarda bulunan AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, “Benim Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tek gündemim var. O da Aydın. Başkalarının gizli ajandaları, başka gündemi varsa onu bilemem. Volkswagen böyle bir yatırım kararı almış. Bizler de bunu Aydın’a getirmeye çalışıyoruz. Aydın’ın en önemli gündemi Aydın’ın sorunları. Bu yatırımın Türkiye’ye geleceği belli. Siz, yer var mı-yok mu diye sorun soruşturun, kamuoyu oluşturun. Kısır döngünün içinde dönülmemesi gerekiyor. Aydın’a bu yatırımı getirebilirsek Aydın ekonomik olarak rahatlar. Biz Aydınlılar olarak bu işe hazırız, biz bu işin altından kalkarız. Çaba göstermeden kimse gelmez” dedi.