Kuşadası’nda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan bölgelerde yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Yağışların başlamasıyla beraber, Ticaret Odası önü, eski Salı Pazarı mevkiinden Süleyman Demirel Bulvarı’na giden bağlantı yolu (otogar karşısı) gibi bölgelerde su birikintileri meydana gelmeye başladı. Dün yağan yağmur sonrasında otogarın karşısında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan bağlantı yolunu kullanan bir vatandaş mahsur kaldı.

Su birikintilerinin nedeni ‘hatalı imalat’

Ticaret Odası önü, otogar karşısı gibi bölgelerde meydana gelen su birikintilerinin nedeninin ‘hatalı imalat’ olduğu öğrenildi. Çevre Yolu’na yapılan köprülü kavşaklardan sonra bölgede meydana gelmeye başlayan sıkıntıya Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından çözüm bulunamıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü kavşakların yapımında yağmur suyu drenaj hatlarının gereken çapta yapılmadığı ve gölleşmenin olduğu bölgelerde yağmur suyu alma ızgaralarının konmadığı kaydedildi.

Köprülü kavşaklar yapılmadan önce problem yaşanmıyordu

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yoldan kışın geçemediklerini belirten vatandaşlar, “Buraya köprülü kavşak yaptılar. Kavşaklar yapılmadan önce burada su birikintisi olmuyordu. Şimdi her yağmurdan sonra aynı manzara. Karayolları Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.