ADÜ’nün Akademik Yılı Açılış Töreni için Aydın’a gelen Binali Yıldırım’ı karşılayan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Yıldırım ile birlikte yürürken AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş tarafından ittirilmişti. Yıldırım ile yan yana yürüyebilmek için CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu ittiren AKP’li Mustafa Savaş’a son olarak CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun maruz kaldığı saygısızlığı kınıyorum. Başarılarıyla ve hizmetleriyle tüm Türkiye’ye özellikle de kadınlarımıza ışık ve umut olan başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun her zaman yanındayız. #ÖzlemÇerçioğlu” ifadelerini kullandı.

Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ise, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na karşı yapılan bu hareket fiziki bir saldırıdır. Her ne koşulda olursa olsun AKP milletvekilinin bu davranışını, basit bir konumlanma hareketi olarak görmek mümkün değildir. Kaldı ki Aydın halkı 31 Mart Yerel Seçimlerinde Mustafa Savaş’a konumunu net olarak göstermiştir. Her yönü ile kabul edilemez ve açıklanamaz bu davranışı sonrasında AKP Milletvekili Mustafa Savaş’ın bahane üreteceğine hem Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan ve Aydın halkından özür dilemelidir” dedi.