Akşam saatlerinden itibaren Aydın’ın Efeler ilçesini etkisi altına alan, geçmişte de zaman zaman hissedilen ‘çürük yumurta’ kokusuyla ilgili Aydın Valiliği’nden yeni bir açıklama yapıldı. Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, kokunun Belediye Katı Atık bertaraf tesisileri yakınında çıkan yangından kaynaklandığı öne sürüldü.

İlk ihbar 20:15’de, ufak çaplı yangın 22:05’te!

Aydın’ın Efeler ilçesini etkisi altına alan ve vatandaşların nefes almakta zorluk çektiği koku akşam 20:00 sularında hissedilmeye başlandı. Daha öncede jeotermal santrallerden yapılan salımlar nedeniyle kentin büyük bölümü ‘çürük yumurta’ şeklinde kokmuştu.

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada bahsedilen yangının meydana geliş saati ise 22:05 olarak belirlendi. Aydın Valiliği’nin açıklamasının aksine, vatandaşlar kokuyu yangının çıkış saatinden tam 3 önce hissetmeye başladı.

Öte yandan, Aydın Valiliği’nin bahsettiği yangının ise çok küçük çaplı olduğu ve sadece birkaç kömür çuvalının tutuştuğu öğrenildi.

Başkan Çerçioğlu : “Bu koku jeotermalden kaynaklanan bir kokudur”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu kokunun yangın ile hiçbir ilgisi yoktur. Koku, tamamen jeotermalden kaynaklanan bir kokudur. Allah’a şükür jeotermal kokusu ile ateşten çıkan kokuyu ayırt edebilecek durumdayız. Aydın’da daha önce de çok ciddi yangın olayları gerçekleşmiştir. Hiçbir zaman böyle bir koku duyulmamıştır. Bu kokunun kaynağının ‘gaz’ olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir itfaiyesi iki kova suyla ‘yangını’ söndürdü

Aydın Valiliği’nin açıklamasında bahsedilen yangının ise, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından iki kova suyla söndürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Aydın’ı etkisi altına alan ‘çürük yumurta’ kokusu ise şu saat itibari ile devam ediyor.