Kabulde büyükşehir belediye başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019 seçimleriyle 30’u büyükşehir, 51’i il, 922’si ilçe, 386’sı belde olmak üzere toplam bin 389 belediye başkanının milletin teveccühüyle göreve başladığını, ayrıca 20 bin 745 belediye meclis üyesi, bin 271 il genel meclis üyesi ile 50 bin 157 muhtarın da sandıkla belirlendiğini anımsattı.

“MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜYLE GÖREV ALAN TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA AYNI SAMİMİYETLE YAKLAŞIYORUZ”

Belediye başkanlarını seçimlerde elde ettikleri başarı dolayısıyla tebrik ederek, muvaffakiyetler dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçildiğin gün itibarıyla artık size oy versin, vermesin şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak görev yaptığınıza, yapacağınıza inanıyorum. Biz de milletimizin teveccühüyle görev alan tüm belediye başkanlarımıza aynı samimiyet ve hüsnüniyetle yaklaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde hazır bulunan tüm bakanlar ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Politika Kurulu üyelerinin, belediye başkanlarının sorularına cevap vererek, taleplerine ilişkin değerlendirmeler yapacaklarını bildirdi.

“Siyasi olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz, ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok çok önemli görüyorum. Özellikle de terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bildiğiniz gibi her fırsatta, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken tam da şu anda buradaki manzarayı ifade etmek istiyorum. Milletimizin de bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte üçünün 30 büyükşehirde yaşadığına dikkati çekerek, bu şehirlerin belediye başkanlarının büyük bir sorumluluğun altına girdiklerini, belediye başkanlığından gelme bir siyasetçi olarak da görevdeki belediye başkanlarını iyi anladığını kaydetti.

Toplantıya mazeret bildiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın dışında 29 büyükşehir belediye başkanı iştirak etti.

Kabulde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri hazır bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’ndan da bakan yardımcıları toplantıya iştirak etti.