Nazilli Belediyesi’nin önünde toplanan vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel gündem ve 31 Mart seçimlerinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Buraya gelişimin nedeni, Kürşat gibi genç bir kardeşimizi Belediye Başkanı seçen Nazillililere teşekkür etmekti. Geliş nedenim sizlere teşekkür etmek” dedi.

Konuşmasına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Değerli arkadaşlar; bir hayli zorluğumuz var, bir hayli işimiz var. Ama aklımızı kullanarak aşacağız, beraber aşacağız. Biz bir araya gelirsek, demokrasiyi birlikte savunursak emin olun bütün bu zorlukları aşabiliriz. Biz beraber olacağız, kavga etmeyeceğiz. Toplumu gerilimden uzağa taşıyacağız. İstediğim bu benim. Niçin gerilim var, niçin emekli memnun değil, niçin çiftçi memnun değil?” dedi.

Türkiye dünyanın en güzel ülkesi”

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Şu Aydın ovasına bir bakın arkadaşlar. Dünyanın en güzel inciri burada. Dünyanın en güzel zeytini burada. Dünyanın en güzel insanları burada. Her şey burada var. Biz ne yapıyoruz? Dışarıdan getiriyoruz. Niçin biz üretmiyoruz? Neden elin oğlunu zengin ediyoruz? Neden fabrikaları sattık? Ben Nazilli’yi iyi biliyorum. Sümerbank’tan beri biliyorum. O fabrikanın Nazilli’ye emeğini biliyorum. Binlerce aile oradan geçinde. Şimdi ne oldu? Kapattı. Hangi gerekçe ile? Her şeyi sattık. Sıra geldi tank palet fabrikasına. Katar ordusuna veriyoruz. Niçin satıyoruz? Kendi silah fabrikasını yabancıya satmak var mıdır? Memleketi bu hale kim geridi? Oturuyoruz, kızıyoruz Suriyelilere. Kızacağın adam Suriyelileri buraya getiren adama kızacaksın”

“Bizim belediye başkanlarımızdan iki şey bekledim”

“Bizim belediye başkanlarımız, Millet İttifakı’nın belediye başkanları hizmet etmek istiyorlar. Ben kendilerinden hep iki şey bekledim. Bir, oy versin vermesin ayrım yapmayacaksın, kucaklayacaksın. İki, belediye başkanı kendi parasını harcamıyor. Yaptığın her harcamanın hesabını millete vereceksin”

“Çocuğunu besleyemeyen anneyi sarayda oturanlar düşünüyor mu acaba?”

“Bunları söylediğim için bana kızıyorlar. Bütün bunları söylüyorum. Namuslu adamların bir görevi vardır. Kulun hakkını savunacaksın. Çocuğunu besleyemeyen anneyi sarayda oturanlar düşünüyor mu acaba? Biz yeni bir siyaset anlayışı getiriyoruz. Şeffaf bir siyaset anlayışı. Yoksul çocuk kalmayacak. Biz bunlara yardım edeceğiz. Milletine hesap verebilen bir siyaset anlayışı. Ne yaparlarsa yapsınlar bunları söylemeye devam edeceğiz. Allah inandırsın, siyasetten bireysel bir beklentim yok. Biz bunları söylemeye devam edeceğiz. İsraf haramdır. Dünyada, bizim inancımızda israf haramdır. Parası ödenen ve kullanılmayan bir sürü araç, binlerce. Kime verdin parayı, bunlar nerelerde kullanıldı? İsraf haramdır diyoruz ama israf yapıyorlar. Bu nasıl bir şeydir? “

“Bu milletin vicdanı var”

“Önümüze engeller çıkaracaklar. Meraklanmayın. Bütün bu engelleri aşacağız. Örnek vereceğim size. İstanbul’da seçim oldu. Ekrem İmamoğlu kazandı. Vay efendim burada bir şeyler oldu. Ne oldu? Bilmiyoruz ama kesin bir şeyler oldu. Sığındılar Yüksek Seçim Kurulu’na kapalı kapılar ardında seçimi iptal ettirdiler. Sonra bizim sokağa çıkmamızı beklediler. Ben hayır dedim. Bu milletin vicdanı var. Seçime gittik ve 13 bin fark çıktı 806 bin farka. Vicdan budur arkadaşlar. Vicdan ve adalet önemlidir. Ben halkın vicdanına güveniyorum”

Topuklu Efe’ye övgü dolu sözler

Konuşmasının son bölümünde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başarılı hizmetlerinden bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizin bir Topuklu Efe’niz var. Siz sanmayın ki o sadece Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı. O artık Aydın’ın sınırlarını aştı. Artık bütün Türkiye, bütün dünya biliyor. Yaptığı hizmetleri biliyor, çalışkanlığı biliniyor. Onun ürettiği hizmetler, yeni belediye başkanlarımıza örnek oluyor. Biz bir şey olduğu zama gidin Aydın’a, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edin. Oradaki güzel hizmetleri alın, kendi şehrinizde uygulayın diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan bahsetmesi üzerine kendisi dinleyen kalabalığın alkışlarla destek olması dikkat çekti.