Sosyal medya hesabından Adli Yıl Açılışı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un, açıklamasında kullandığı ifadelerin başkalarına ait olduğu ortaya çıktı. Üç paragraftan oluşan bir kutlama mesajının ilk paragrafının 2010-2011 Adli Yıl Açılışı nedeniyle dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker’e gönderilen mesajdan alındığı öğrenildi.

Yavuz’un açıklamasının ikinci paragrafının ise geçtiğimiz yılki Adli Yıl Açılışı nedeniyle bir mesaj yayınlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e ait olduğu kaydedildi. Son paragrafta ise bir kelimeyi değiştiren Metin Yavuz’un, o kısmı da Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın geçen seneki açıklamasından aldığı ortaya çıktı.

Başta yargı çalışanlarına olmak üzere kamuoyuna mesaj veren bir milletvekilinin kendi düşüncelerini yansıtmasının daha doğru olacağını savunan vatandaşlar, Milletvekili Metin Yavuz’un gerekçesini merak ettiklerini söyledi. Milletvekillerinin danışmanlarının olduğunu ve devletten binlerce lira maaş aldığını söyleyen vatandaşlar, “Bu adamlar ne iş yapar? Bir açıklama yazmak bu kadar zor mu? O açıklamaları Google kullanarak ilkokul çocuğu da hazırlar” ifadelerini kullandı.