31 Mart’ta yapılan seçimleri kaybeden AKP’li Fuat Akdoğan, Belediye Başkanı olduğu dönemde Kuşadası’na neden hizmet edemediğini ilginç bahanelerle açıkladı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Akdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Belediye Başkanı seçildiğini unutarak ‘cemaat yüzünden’ hizmet yapamadığını anlatmaya çalıştı.

‘Cemaat’ kılıfıyla çıkış yolu arıyor

AKP’li Akdoğan, kendisini cumhuriyetin yılmaz bir neferi olarak lanse etse de, Kuşadası’nda her seçim dönemi AKP’nin seçim kazanması için büyük bir çaba sarf ediyor. AKP’den Belediye Başkanı seçildikten hemen sonra başta ilçe yönetimi olmak üzere partinin tüm kademeleriyle kavga eden Akdoğan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Adalet Sarayı açılışında karşılamaya gitmemişti.

Yine dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından ‘melek yüzlü şeytan’ olarak anlatılan Akdoğan, yılın büyük bölümünü belediyeye uğramadan geçirmişti. Televizyon karşısında atari oynayan, sık sık yurt dışına tatile giderek Kuşadası’nı kaderine terk eden Akdoğan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

Son seçimlerde yine AKP’den aday olmuştu

Bilindiği gibi, her seçim döneminde Kuşadası’nda AKP’nin seçim kazanması için varını-yoğunu ortaya koyan Akdoğan, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde de AKP’nin Kuşadası Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girmişti.

CHP’li belediyeyi yıpratmak için algı yaratıyor

Seçimleri kaybettikten sonra, çeşitli zamanlarda kendini hatırlatmaya çalışan Akdoğan, göreve gelmesinin üzerinden kısa bir süre geçen CHP’li Ömer Günel ve ekibini yıpratmak için her yolu deniyor.

Gerçek olmayan konular üzerinden Kuşadası Belediyesi yönetimini yıpratmaya çalışan Akdoğan’ın tutumu Kuşadalılar tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

‘Komünist Parti’den seçilmedi, AKP’den seçildi’

Kuşadası’nda faaliyete geçecek bir eğitim kurumu üzerinden Kuşadası Belediyesi yönetimine yüklenen AKP’li Fuat Akdoğan’ın paylaşımına tepki gösteren vatandaşlar, “Kendisi 10 yıl Belediye Başkanı’ydı. AKP’ye kendisi seçim kazandırdı. Sonrasında partisiyle kavga etti ve istifa etti. Komünist Parti’den seçilmedi, AKP’den seçildi. O yüzden bu işleri geçsin. Seçim zamanı bütün tarikatların desteğini arkasına aldı. Şimdi de beni cemaat çalıştırmadı diyor. Kuşadası, en verimsiz yıllarını Fuat Akdoğan ile yaşamıştır” ifadelerini kullandı.