AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Kurban Bayramı kutlama programı nedeniyle Aydın’ın Karacasu ilçesine gitti. Karacasu’da partililer ile bayramlaşan Yavuz, gündemden düşmeyen jeotermal ile ilgili açıklamalarda bulundun. Jeotermalin zararı olmadığını öne süren Yavuz, aksine yararlı olduğunu savundu.

Açıklamasının devamında Kızılcaköy’de devam eden jeotermal direnişiyle ilgili de konuşan AKP’li Yavuz, “Metin Aydın diye biri çıkıyor konuşuyor. Bilgi sahibi değilsin, uzman değilsin. Bir tane incir yetiştiricisi tanıyor musun, incir ağacın var mı? Kızılcaköy’de organize edilmiş, 3-4 tane ağzı laf yapan teyzemiz, ablamız var. Bazen getiriyorlar meclise bır bır konuşuyorlar. Allah’ın verdiği zihni zekayı çalıştırmamız gerekiyor. Bu şehirde 750 milyon dolar ihracat var bunun 350 milyon doları incirden yapılıyor. Siz kimin ekmeğine yağ sürmeye çalışıyorsunuz” dedi.

Yavuz’un Kızılcaköylü kadınlar hakkında kullandığı ‘bır bır’ konuşuyorlar. Allah’ın verdiği zihni zekayı çalıştırmamız gerekiyor” gibi ifadeler vatandaşlar tarafından da büyük tepkiyle karşılandı.