11 Haziran tarihinde onaylanan Aydın-Denizli Otoyol ihalesi yine iptal oldu. Daha önce de defalarca problem yaşanan ihaleyle ilgili bu kez de yüklenici firma imzaya gelmedi. Bilindiği gibi, 11 Haziran’da onaylanan ihaleyi Özgün İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti, Powerchina International Group Limited, Powerchina Road Bridge Group Co. Ltd,. iş ortaklığı konsorsiyumu kazanmıştı.

Yapımı yılan hikayesine dönen Aydın-Denizli Otoyolu’ndan ümidi kestiklerini söyleyen vatandaşlar, “Bazen haberlerde belirli tarihler görüyoruz. Ama bizim zaten ümidimiz kalmadı. Senelerdir ihale yap-iptal et. Böyle iş mi olur?” ifadelerini kullandı.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacaktı

Yapılan ihale neticesinde, otoyol yüklenici firma tarafından yapılacak ve yaklaşık 18 yıl boyunca konsorsiyum tarafından işletilecekti. Aydın-Denizli Otoyolu’nu kullanacak sürücüler, 154 kilometrelik yol için 7.7 Euro ödeyecekti.

Her geçiş için güncel kur ile yaklaşık 50 lira ödenecek yolun fiyat tarifesi de tepkilere neden olmuştu. Aynı zamanda, ihaleyi kazanan ve otoyolu işletecek firmaya geçiş garantisi verilmiş, yol kullanılsa da kullanılmasa da vatandaşın vergileriyle geçiş ücretlerinin firmaya ödenmesi taahhüt edilmişti.