Gelen tepkiler üzerine yeraltı sularından ücret alınmasıyla ilgili indirim yapıldığını açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a, Çine CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin sert tepki gösterdi.

Savaş’a yönelik ‘gezgin vekil’ ifadesini kullanan Şahin, “Bir milletvekili düşünün,  bizi temsil etsin, haklarımızı savunsun, zor zamanlarımızda bizlere destek olsun diye vekil olarak seçip ta Ankaralara gönderiyoruz. O vekil günün birinde çıkıp geliyor DSİ’ye bağlı sulama birliklerince çiftçiden haksız yere alınan sondaj kuyusu kullanım paralarını görüyor ama “yahu bu nedir böyle şey olur mu” deyip vatandaşın yanında duracağına, bu işe ön ayak olup vatandaşın karşısında duruyor” ifadelerini kullandı.

Çine CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Turist Ömer’e kızıyor. Ben onu gezgin vekil olarak tanımlıyorum artık. Vekilimiz çiftçiye savaş açmış, elinizde kalan üç kuruşa da ben talibim diyerek alacaklı gibi ortalarda geziniyor. Çiftçinin kendine ait arazisinden, kendi imkânlarıyla açtığı, elektriğine kadar kendisinin ödediği sondaj kuyularından para alınması tuhafına gitmediği gibi bir de indirim yapılacak müjde var diye yaygara koparıyor. Müjde vermekten çok milletin aklıyla alay ettiği çok açık.
Mustafa Savaş’ın politikalarını destekleyip sözcülüğünü yaptığı DSİ’nin çiftçiyle olan alacak verecek mevzusu nedir derseniz eğer, şöyle ki: Devlet Su İşlerine bağlı sulama birlikleri, sulama hizmeti götüremediği, hizmet veremediği alanları, tarlaları, sadece sulama birliği sorumluluk alanında olması nedeniyle, çiftçilerimizin kendi imkânlarıyla sondaj kuyusu açıp elektriğini ödediği kuyudan çıkardığı su için dekar başına 10 TL para alıyor. Yani vatandaşın mahsulünü kurtarmak için kendi imkânlarıyla açtığı sondaj kuyularından elde ettiği suyla suladığı tarlalarından para alma peşinde ve alıyor da. Vatandaşımız hizmeti kendi kendine veriyor ama ücretini DSİ’ye ödüyor.
Durum tamamen bundan ibaret ve bu kadar açıkken Mustafa Savaş’ın Aydınlı çiftçinin sırtından yük indireceğine sırtına binmeye çalışmasına anlam veremiyorum.
Eee Sayın Savaş meydanlarda şive yapmakla, şirin görünmekle, fakir fukara tiyatrosu oynamakla olmuyor bu işler. Sen bu su ücretlerini kaldıracağına, müjde indirim var diye gelip anası ağlamış, mahsulü tarlada kalmış, çökmüş çiftçiyle alay ediyorsun resmen. Bunca zaman yaralı parmağa dermanın olmadı bari bu yanlıştan dön! Devletin hizmet vermediği yerden, para alınmaz.