23 Temmuz 2019 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan ve Aydın’ın 17 ilçesinin 16’sında jeotermal işletme-kaynak ruhsat sahaları ve doğal mineralli su sahaları için ihale yapılacağı duyurulmuştu. Aydın’ı karış karış jeotermal işletmelere ihale ile satacak karar sonrası siyasiler, çevre örgütleri, sağlıkçılar ve vatandaşlardan büyük tepki gelmişti.

Aydın’ı ve Aydınlıyı öldürecek karar sonrası gelen tepkiler üzerine açıklama yapan AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz, skandal ifadelerle jeotermal santralleri savundu. Çevrecilerin, vatandaşları ve sağlıkçıların tepkilerini ‘haksız yaygara’ olarak değerlendiren Yavuz, “Haksız yaygara koparmak Aydınımıza zarar vermekten öteye gitmez” dedi.

İhaleye çıkan alanların tarımsal alanda veya sağlık turizminde kullanılacağının planlandığı söyleyen Yavuz, “İhaleye çıkan jeotermal alanların tarımsal alanda veya sağlık turizminde kullanılması planlanıyor. İlimizin en büyük zenginliklerinden olan Jeotermal kaynakların uygun şartlarda değerlendirilerek, Aydın’ımızın marka değerine katkı sağlaması için çaba sarf edilmesi yerine bu kaynakların kullanılmasının önüne geçme çabası Aydın’ımıza zarar vermekten öteye gitmez” ifadelerini kullandı.