Yazılı bir basın açıklaması yapan AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, yaşananları görmezden gelerek kaçamak ifadeler kullandı. Güzelçamlı, Davutlar ve Karaova mahallelerinde yazın yaşayan 500 bin kişinin sağlık hizmetlerinden faydalanamaması, acil durumlarda yarım saate varan sürelerde ambulans beklemesi gibi hayati önem taşıyan konularda yorum yapmaktan kaçınan Gökçe, yıllardır tamamlanamayan Turgut Özal Bulvarı’yla ilgili de ihale sürecinin yeni tamamlandığını açıkladı.

Gökçe’nin açıklamalarına anlam veremeyen vatandaşlar, “Birileri can derdinde, AK Parti İlçe Başkanı meşhur olmanın derdinde” gibi çok sayıda yorumla tepkilerini gösterdi. Gökçe’nin Kuşadası’nda aksayan hizmetlerle ilgili vurdumduymaz tavrı da büyük tepki topladı.

Eski yönetim ile ticari ilişkisi ortaya çıkmıştı

Adalet ve Kalkınma Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin Özer Kayalı döneminde Kuşadası Belediyesi’yle ticari ilişkisinin olduğu ortaya çıkmıştı. Gökçe’nin Kuşadası Belediyesi’nin iştiraki olan ARYA şirketiyle yakın ilişki içerisinde olmasını bazı vatandaşlar ‘etik değil’ şeklinde eleştirmişti.