Toplam 35 bin 715 öğrencinin katıldığı araştırma Türkiye’nin 81 ilinde, 123 devlet ve 65 vakıf üniversitesinde yapıldı.

Aydın listenin ikinci sırasında yer aldı

Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin en memnun oldukları kentlerin arasında Aydın listenin ikinci sırasında yer aldı. Birinci sırada 91 puanla Eskişehir yer alırken, Aydın ise 88 puanla ikinci sırada yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ise 87 puanla Antalya bulunuyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere verdiği önem etkili oldu

Aydın’ın listenin ikinci sırasında yer almasında en büyük pay sahibi ise Aydın Büyükşehir Belediyesi. ‘Öğrenci dostu kent’ sloganıyla gençlere verdiği önemi ön plana çıkartan Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin günlük yaşamına yönelik il genelinde çeşitli düzenlemeler yapılıyor.

Gençlerin gidebileceği müzik, spor gibi aktiviteler gerçekleştirebileceği alanları hizmete sokan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan parkları özel işletmelerden alarak kendisi işletiyor. Kent merkezinde öğrencilerin bütçesine uygun, rahatlıkla gidebileceği kafeteryalar Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Toplu taşımada da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halk otobüslerini kullanan öğrenciler, okuldan arta kalan zamanlarında tek araçla Kuşadası, Arapapıştı Kanyonu, Didim gibi bölgelere giderek vakit geçirebiliyor.

Çerçioğlu : “İnsanların hayatına dokunuyoruz”

Öğrencilerin ve Aydınlıların yaşantılarını kolaylaştıracak birçok hizmet ürettiklerini ifade eden Çerçioğlu, “Biz Aydın’da yaşayan insanların hayatına dokunmak için şehirdeki parkları özel işletmelerden alıp, kendimiz işletiyoruz. Şu anda herkes o parklarda oturup vakit geçirebiliyor. Bunun yanı sıra şehirde spor ve müzik alanlarında kurslar düzenliyoruz. Açık, kapalı havuzlarımızla insanların farklı aktiviteler yapmasına olanak sağladık. Plajlarımızı kendimiz işletiyoruz. Toplu ulaşım konusunda çok ciddi adımlar attık. Öğrencilerimiz eğitimlerinden arda kalan zamanlarında tek araçla ister Kuşadası’na, ister Didim’e ya da Arapapıştı Kanyonu’na gidip farklı bir gün geçirebiliyor. Kısacası Aydın’da yaşayan herkesin bir şekilde hayatına dokunarak onları memnun etmenin gayreti içindeyiz. Öğrencilerimizin Aydın’dan memnun kalması bizlerin doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuştu.