Kuşadası’nda sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar gündemden düşmüyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den sonra yaşananlara bir tepki de CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’ten geldi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Gürbilek, “Yaz sezonu yoğunluğunun iyice arttığı şu günlerde, Kuşadası’na bağlı Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde sağlık rahatsızlıkları ile ilgili sorunlarda katlanarak artmaktadır. Yazlık nüfusu 500 bin kişiye ulaşan mahallelerimiz de nufüs yoğunluğumuz günü birlik misafirlerimiz beraber ciddi oranlarda artmaktadır. Vatandaşlarımızın yaşadığı sağlık problemlerine sadece mesai saatleri içinde cevap vermeye çalışan Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimler bu konuda yetersiz kalmaktadırlar. Ancak bu sorunu dile getirmemize rağmen hala sorun yaşanmadığını iddia etmek, halka karşı 3 maymunu oynamaktan öte bir yaklaşım değildir” dedi.

Açıklamasında yetkilileri göreve çağıran Gürbilek, “Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde gerek yerleşik yaşayan, gerekse de turist olarak bölgede bulunan misafirlerimiz ne yazık ki ödedikleri vergilere rağmen yeterli hizmeti alamamaktadırlar. Bölgede bulunan sağlık birimlerinin yetersizliği yetmezmiş gibi gün içinde yetersiz kapasite nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşanmaktadır. 3 mahallemizde de saat 17.30’dan sonra hiçbir sağlık hizmeti verilmemektedir. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre; Davutlar merkezde bulunan sağlık birimi yaz sezonunda 23:00 a kadar nöbetçi bulunduruyormuş. Bugüne kadar da sıkıntı yaşamamışlar. İl Müdürlüğü’nün yaptığı bu açıklama bile ayrı bir eleştiri konusudur. Bizim talebimiz, bu bölgede 7/24 açık olacak acil durumlarda müdahale yapacak bir sağlık birimidir. Bugüne kadar sorun yaşanmamış söylemi bile ciddiyetten uzaktır. Görmedim duymadım bilmiyorum yaklaşımı ile halka hizmet verilemez” ifadelerini kullandı.

“Takipçisi olacağız”

Güzelçamlı, Davutlar ve Karaova mahallelerinde yaşayan vatandaşların acil durumlarda sıkıntı yaşayabileceğini aktaran Gürbilek, “Kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası gibi insan hayatı için saniyelerin bile önem taşıdığı acil durumlarda Kuşadalı hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Allah’a emanet. Kuşadası merkezden gelecek ambulans için en iyi şartlarda 15 dakika beklemek zorunda kalınıyor. Trafiğin yoğun olduğu hafta sonların ise bu süre 25-30 dakikalara ulaşabiliyor. Kendi imkanları ile Kuşadası merkezinde bulunan hastanelere gitmek isteyen vatandaşlarımız ise daha da riskli bir süreç yaşıyorlar. Bizler bölgedeki vatandaşlarımızın sorunlarını aktarmak, çözüm yollarını belirtmekle mükellefiz. Sorunların çözümleri gerçekleşinceye kadar da konuların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.