Mesai saatlerinde hizmet vermeyen sağlık ocağı nedeniyle vatandaşlar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Mesainin bitmesiyle beraber yaşanabilecek olası sağlık sorunlarında en yakın sağlık kuruluşu olan Kuşadası Devlet Hastanesi’nden ekipler bekleniyor. Kalp krizi, boğulma, beyin kanaması, travmalar gibi acil durumlarda 30 dakika ambulans bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kuşadası’nın cezalandırıldığını söyleyen vatandaşlar, “Merkez dışı mahallelerde oturuyoruz. Bir tane sağlık ocağı var, o da mesaiden sonra çalışmıyor. Mesainin bitiminden başlamasına kadar olan sürede kendi başımızın çaresine bakıyoruz. Acil durumlarda insanlar yarım saat ambulans bekliyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” ifadelerini kullandı.

Başkan Günel tepki gösterdi.

Vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdiğini belirten Başkan Günel, “Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde yerleşik olarak ve turist olarak bölgede bulunan misafirlerimiz gün içinde yetersiz kapasite nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşıyor. 17:30’dan sonra ise hiçbir sağlık hizmeti alamayan bölgede, acil durumlarda müdahale edecek ambulans hizmeti de yok. Kış döneminde 30 bin kayıtlı nüfusu olan bu üç mahallemizin nüfusu, turizm sezonunda 500 bine ulaşıyor. Saniyeler ile yarışılan ölümcül durumlarda Kuşadası merkezden gelecek ambulans için en iyi şartlarda 15 dakika beklemek zorunda kalınıyor. Trafiğin yoğun olduğu hafta sonların ise bu süre 25-30 dakikalara ulaşabiliyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdı

Sağlık Bakanlığı’nın bölgede yatırım yapmasının gerekli olduğunu söyleyen Başkan Günel, “Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya eğilmesini isteyen hemşehrim, Kuşadası’na neden üvey evlat muamelesi yapıldığını öğrenmek istiyor. Vatandaşlarımızın karşılaşacakları sağlık sorunları ile ilgili olarak gerekli tedbiri almak ve yatırımı yapmak devlet olmanın gereğidir ve Sağlık Bakanlığımızın görevidir. Bu konuda yetkilileri acil göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.